Mergi la conţinutul principal

Promovabilitate la Bac inainte de contestatii - 74,04%

Ieri, in jurul prinzului, s-au afisat rezultatele examenului de bacalaureat. La unele centre de examen rezultatele s-au afisat separat pe liceele care au participat, in timp ce la altele rezultatele s-au afisat doar in ordinea alfabetica a tuturor candidatilor. Din acest motiv, astazi, nu va putem oferi promovabilitatile tuturor unitatilor scolare. Comisia Judeteana de Bacalaureat de la Inspectoratul Scolar a reusit, ieri, sa calculeze promovabilitatea generala a judetului, inainte de contestatii, 74,04%. Inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a precizat ca se astepta la un asemenea rezultat, dar crede ca dupa contestatii se va schimba putin situatia. O privire generala asupra rezultatelor a confirmat opinia ca proba de foc in cest an a fost cea scrisa la limba si literatura romana. Copii buni, care au obtinut zece la ambele probe orale, note peste 7,50 la celelalte probe scrise, au picat examenul pentru ca au luat doat trei si ceva la scris la limba romana. Cea de-a doua disciplina care a facut cele mai multe victime, la fel ca si in anii trecuti de altfel, a fost matematica.

Cele mai mici promovabilitati, sub 50%, sint la "Moisil", "Edmond Nicolau" si "Nenitescu"

La Centrul de la Liceul "Cerna", din cei 434 de candidati au picat 124, adica s-a inregistrat o promovabilitate de 73%, unde au fost inscrisi absolventi de la "Cerna", "P. S. Aurelian" si Grupul Scolar Insuratei. De asemenea, la centrul de examen de la Colegiul "Balcescu" s-au inregistrat 26 de candidati picati din 413 inscrisi de la Colegiul "Balcescu", Liceul de Arta si Grupul Scolar "Sebastian", adica au promovat 93,7%. Din pacate, la Colegiul "Balcescu" deja se stia ca au avut un elev neprezentat si alti doi picati din cauza probei scrise la limba si literatura romana. La acest colegiu s-au inregistrat doua medii foarte mari. Media 9,96 apartine Cristinei Tutuianu, care a obtinut nota zece la toate probele cu exceptia celei scrise la limba si literatura romana, unde a luat 9,80. Cea de-a doua medie, 9,95, a fost obtinuta tot de o eleva de la "Balcescu, Elena Lepadatu, care a obtinut numai medii de zece cu exceptia probelor de limba si literatura romana - 9,85, si la matematica - 9,85. Aceeasi prezentare generala a rezultatelor a fost si la centrul de la Liceul "Perpessicius", unde au picat 96 de candidati din cei 381 prezentati, adica promovabilitatea este de 74,8%. La acest centru au fost arondati absolventi de la: "Perpessicius", Grup Scolar "Brancusi", "Valsan" Faurei si "Matei Basarab" Maxineni.
La Colegiul "Murgoci" din cei 157 de candidati nu a picat nici unul. Cea mai mare nota, 9,93, a fost obtinuta de doua eleve, Iulia Martian si Laura Moise. La Colegiul Economic "Ion Ghica" promovabilitatea a fost de 92,8%, iar la Grupul Scolar "Ana Aslan" au promovat 92,75%. Promovabilitate foarte buna s-a inregistrat si la Liceul "Iorga", unde din 145 de absolventi a picat doar unul singur, din cauza probei scrise la limba si literatura romana. La Grupul Scolar "Istrati" promovabilitatea inainte de contestatii este 65%, la Liceul cu Program Sportiv este 80,72%, iar la Grupul Scolar "Oncescu" Ianca au promovat doar 18 candidati din cei 36, adica promovabilitatea este de doar 50%.
La Grupul Scolar "Moisil" promovabilitatea este de 44,62%, la Liceul "Constantin Angelescu" Ianca este de 51%, iar la "Edmond Nicolau" au picat 123 de candidati din cei 211 prezentati, adica promoabilitatea este de 41,7%. La centrul de examen de la Grupul Scolar "Saligny" au fost arondati candidati de la "Saligny", Grup Scolar "Brancoveanu", "Nenitescu" si "Oncescu" Ianca. La "Saligny" au picat 24 de candidati, nu s-au prezentat doi, din cei 64 de candidati inscrisi, adica s-a inregistrat o promovabilitate de 61,3%. Rezultate slabe s-au inregistrat si la Grupul Scolar "Nenitescu", 47,42%, iar la "Brancoveanu" au promovat 67,8% dintre candidati. O situatie completa cu promovabilitatile tuturor unitatilor scolare si a celor mai mari medii vom prezenta in ziarul de miine. Absolventul care va avea cea mai mare medie de bacalaureat dupa contestatii va fi premiat de ziarul nostru, ca in fiecare an, cu patru milioane de lei (ROL).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro