Mergi la conţinutul principal

ProMOVăm Brăila! Festivalul Lavandei din Bărăgan, 2-3 iulie

* anul acesta, organizatorii v-au pregătit și mai multe surprize, cum ar fi un concert al Trupei Compact, concert Dinu Olăraș, show de caricatură cu Costel Pătrășcan sau premiera filmului ”Alcarras”, câștigătorul Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin * o altă noutate o reprezintă posibilitatea de a zbura cu balonul cu aer cald, o experiență unică, putând astfel admira și mai bine cea mai mare plantație de lavandă din țară

 

Județul Brăila va îmbrăca din nou straiele mov de sărbătoare! Vorbim despre a treia ediție a Festivalului lavandei din Bărăgan, programat în perioada 2-3 iulie 2022 și gândit ca un eveniment prietenos, consistent, civilizat, în care oaspeții să fie în centrul atenției. Și dacă orbul a nimerit Brăila, pentru a ajunge la Festival este și mai ușor: Șoseaua Slobozia-Brăila, 30 km de la Slobozia. Altfel spus, se ajunge cu ochii închiși!

Organizatorii v-au pregătit anul acesta o ediție și mai spectaculoasă, așa că iată câteva dintre surprinzele care vă așteaptă:

- Cea mai mare plantație de lavandă din țară: 25 hectare;

- Concert Trupa Compact, cu un camion plin de hit-uri de la "Cine ești tu, oare?" la "Mă voi întoarce" sau "Te mai gândești la mine". Cu o istorie tumultuoasă pe plan intern și internațional, Trupa Compact, deja cunoscută, merge înainte, având numeroase concerte, filmări și înregistrări. Este îmbucurător și emoționant să descoperi în public generații de admiratori care vin împreună la concertele formației. Hiturile trupei, care trezesc, încă, nostalgii și emoții în sufletul spectatorilor, pot fi ascultate în concertul de pe 2 iulie. 

- Premiera în România a filmului ”Alcarras”, câștigătorul Ursului de Aur anul acesta de la Festivalul Internațional de film de la Berlin. ”Alcarras al regizoarei catalane Carla Simon e o bijuterie, impecabil șlefuită despre viața unor fermieri, cu o familie frumoasă și numeroasă (chiar dacă există și neînțelegeri inevitabile), cu niște copii de un haz nebun și cu o imaginație debordantă, dar și cu livezi de piersici și caise, după care îți lasă gura apă. Un binemeritat Urs de Aur la Berlinala 2022!”, spune criticul Irina Margareta Nistor, care va fi prezentă la festival.

- Imnul festivalului "Asimptomatic mov", compus de Dinu Olarașu, cât și prezența cantautorului în festival. Dinu Olarașu compune pentru Festivalul lavandei din Bărăgan imnul evenimentului "Asimptomatic mov". Cântecul a fost cântat de miile de participanți de la ediția de anul trecut din cea mai mare plantație de lavandă din țară... Concertul este programat tot pe 2 iulie.

- Costel Pătrașcan. Caricaturistul Costel Pătrășcan vine la Festivalul lavandei din Bărăgan cu o expoziție de caricatură, albume, tricouri imprimate și show-ul de caricatură. Formatul inedit al spectacolului său, în care caricatura se întâlnește cu ironia verbală naște în mintea privitorului asocieri pline de umor, jocuri de cuvinte surprinzătoare, dar și mesaje de atitudine civică atât de rar întâlnite în zona artistică. Așadar, participanții la festival vor avea parte și de ”râs colorat”.

- Balon cu aer cald! O ocazie inedită! Înalt cât un bloc cu șapte etaje, balonul cu aer cald va fi senzația din aer (fiindca senzația de pe pământ rămâne lavanda)... Pe 2-3 iulie, la festival va fi o echipă de piloți ce vor ridica balonul și vor face zboruri în ancoră, deasupra lanului. Orarul de zbor va fi de 2 ore pe zi, cel mai probabil după ora 18, în fiecare zi. În nacelă pot urca maxim 3 pasageri, iar un zbor durează circa 10 minute.

Pe lângă toate acestea, vizitatorii de toate vârstele vor putea participa la numeroase activități care vor fi disponibile pe toata durata evenimentului: TAXI-căruța, fotografie în lavandă, cumpărături de la producători români, dulciuri și mâncare bună. Copiii se pot zbengui liniștiți la umbră, la kids corner, unde pot face diverse ateliere, jocuri, pictură pe față, fiind amenajat chiar și un mini-cinema.

Intrarea la eveniment costă 20 lei, iar copiii sub 10 ani au acces gratuit. Biletele se pot achiziționa online, de pe iabilet.ro sau de la locație. În prețul biletului sunt incluse: vizitarea lanului de lavandă, accesul la programul artistic, kids corner și parcarea.

Așadar, 2-3 iulie, sunteți așteptați la Festivalul lavandei din Bărăgan, ediția a treia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro