Mergi la conţinutul principal

Promisiuni deşarte: Dacia Unirea nu are buget

Echipa fanion a oraşului Brăila, Dacia Unirea, îşi continuă pregătirile în vederea participării în Liga a II-a, ediţia de campionat 2016-2017, însă nu ştie pe ce buget va conta în sezonul următor. Iar lipsa unui buget concret afecteză componenţa, dar mai ales valoarea lotului, una care acum nu mai este aceeaşi ca în sezonul trecut, pentru că cei mai importanţi jucători, Sorin Frunză şi Marius Onofraş au pus ghetele în cui. Iar lipsa din teren a celor doi lideri s-a văzut în partidele amicale pe care elevii lui Alin Pânzaru le-au susţinut în ultimele două săptămâni. Pentru a-i înlocui pe cei doi fotbalişti care au evoluat şi în Liga Campionilor, clubul are nevoie de bani, mai precis de un buget pe care să poată conta. Şefii clubului au avut deja o discuţie cu oficialităţile locale, însă nu s-a concretizat nimic. Pentru că mai sunt doar 12 zile până la startul Ligii a II-a, am căutat să aflăm mai multe detalii privind situaţia financiară a clubului Dacia Unirea din acest moment chiar de la preşedintele Valentin Avramescu. Despre situaţia reală, aflaţi în interviul acordat cotidianului nostru.

- Cum s-a finalizat prima discuţie cu şefii administraţiei locale?
- Nimic nou nu s-a produs în relaţia cu autorităţile locale. După prima discuţie a rămas că dânşii vor analiza documentele pe care le-am depus şi vom primi un răspuns ulterior, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Dacia Unirea tot nu are buget. Sperăm ca lucrurile să nu se repete ca în ultimii trei ani, când am avut parte de multe promisiuni, de multe discuţii. Ni s-au cerut tot felul de precizări, iar noi am depus rapid toate documentele, dar rezultatul nu a fost tocmai cel aşteptat, un rezultat care să confere liniştea de care este nevoie în atingerea performanţei. Am spus şi o repetăm, suntem deschişi la orice variantă de lucru care ar stabiliza clubul din punct de vedere financiar, inclusiv aceea prin care reprezentanţi ai oficialităţilor locale să devină membri asociaţi cu drept de vot în Consiliul Director, aşa cum se procedează în cazul clubului de handbal.

Fără buget nu ne putem propune decât un obiectiv minim

- Lipsa banilor va afecta obiectivul pe care vi l-aţi propus iniţial?
- Din păcate, campionatul stă să înceapă şi toată lumea interesată de fenomenul fotbal în Brăila trebuie să fie conştientă că fără un buget clar şi stabil, pe care noi nu îl avem în acest moment, nu ne putem propune decât un obiectiv minim şi anume menţinerea în Liga a 2-a. Dar noi sperăm ca lucrurile să se rezolve şi să ne batem din nou pentru podium, aşa cum am făcut-o în campionatul precedent.
- Mai sunt puţine zile până la prima etapă, când vin întăririle în lot?
- Singurele mutări de până acum sunt transferul portarului Victor Gârlea, acesta fiind o soluţie şi pentru jucătorii sub 21 de ani, care trebuie să fie obligatoriu în teren pe toată durata meciului, de asemenea s-a reuşit prelungirea împrumutului lui Dănuţ Oprea. Restul jucătorilor care au venit în probe fie nu au arătat că sunt peste nivelul celor pe care îi avem în lot, fie nu ne-am înţeles cu cluburile lor, aşa cum este cazul lui Mihai Ion. Nu prea ne-am cârpit până acum. Am pierdut jucători importanţi, pe Frunză şi Onofraş, iar până acum n-am reuşit înlocuirea lor cu alţii de acelaşi calibru, sau măcar apropiaţi de valoarea lor. În momentul în care nu poţi oferi decât un salariu de 3.000 lei impozabil, comparativ cu alte echipe din acelaşi eşalon care oferă cel puţin dublu, nu eşti o variantă foarte atractivă pentru fotbaliştii buni, de valoare, care să-ţi ridice nivelul de joc. Împreună cu antrenorii am decis să dăm o şansă juniorilor din pepiniera proprie şi au fost incluşi în lot Dragoş Mucuţă şi Marian Iordache. Mai sunt discuţii cu diverşi jucători, dar totul depinde de clarificarea căt mai rapidă a bugetului. În lipsa altor variante mizăm şi în acest sezon pe omogenitatea lotului.

Miercuri, Municipalul va fi omologat pentru viitorul campionat

- Încercaţi să obţineţi bani şi pe alte căi?
- Ca o noutate, încercăm să pornim activitatea departamentului de marketing propriu, care a început să lucreze la un plan, iar rezultatele se vor vedea, sperăm noi, foarte repede. Vom încerca să atragem un număr cât mai mare de suporteri la stadion, organizând diverse acţiuni interactive, vom intensifica discuţiile cu diverse companii şi oameni de afaceri de pe plan local, pentru a-i convinge să investească în echipa locală de fotbal, prin sponsorizari, publicitate sau diverse parteneriate.
- Stadionul a fost omologat pentru sezonul 2016-2017?
- Reprezentanţii FRF vor veni miercuri, 27 iulie, pentru a omologa Stadionul Municipal. De fapt va fi o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Federaţiei şi ai autorităţilor locale. Am înaintat de circa o săptamână către Primaria Municipiului Brăila, respectiv SUPAGL, ca administrator, o adresa cu necesarul de lucrări pentru ca stadionul să arate cât de cât rezonabil, dar până acum nu avem nici o reacţie. Încercăm cu forţe proprii să vopsim căile de evacuare din stadion, să îndepărtăm vegetaţia din imediata apropiere a gazonului, dar sunt şi probleme care ne depăşesc, precum functionarea cişmelelor pentru apa potabilă, toaletele ecologice. De asemenea, trebuie rezolvate măsurile impuse de ISU.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro