Mergi la conţinutul principal
Fapte, nu vorbe

Promisiune îndeplinită. Hotărâre de Guvern pentru Drumul Expres ”Brăila-Focşani”

• ieri, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a dat o nouă veste bună brăilenilor • ”Undă verde de la Guvern pentru indicatorii tehnico-economici ai Drumului Expres Focșani-Brăila” • astfel, ceea ce a anunțat luni cu ocazia vizitei la Brăila, joi s-a îndeplinit • europarlamentarul Mihai Tudose a avut un rol important și în concretizarea acestei investiții

 

Aflat luni, la Brăila, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu declara: ”Joi va fi aprobată hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici la drumul expres Brăila-Focşani. Acesta este un drum absolut necesar care face descărcarea de pe toată Moldova pe Podul de la Brăila şi va merge spre Tulcea şi Constanţa, bineînţeles. (...) N-avem niciun fel de emoţii că domnul Boloş, până joi, va semna această hotărâre de Guvern astfel încât joi să putem s-o aprobăm în Guvern. Iar după ce am aprobat-o în Guvern dăm drumul la licitaţie astfel încât partea de execuţie efectiv să intre în lucru. E un proiect la care şi preşedintele CJ, Iulian Chiriac şi primarul Marian Dragomir şi bineînţeles europarlamentarul Mihai Tudose au făcut tot ce au putut ca să se termine studiul de fezabilitate destul de repede, să putem să intrăm în partea de proiectare plus execuţie”. Într-adevăr ieri, același ministru Grindeanu a anunțat că Drumul Expres Brăila-Focşani a primit undă verde de la Guvern pentru indicatorii tehnico-economici.

Reamintim că, Drumul Expres Brăila-Focşani va avea o lungime de 73,52 km, iar pe traseul său vor fi construite:  57 de poduri/pasaje/structuri casetate, 6 noduri rutiere,  6 parcări.

Proiectul prevede inclusiv plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire.

Valoarea investiției va fi de 6,75 miliarde lei, fonduri asigurate din Programul de Transport și de la bugetul de stat. Durata de execuție este de 36 luni. Nu trebuie uitat Drumul Expres Brăila-Galaţi care va fi gata până la finalul anului, și bineînțeles, Podul Brăilei, deja funcțional, dar și viitorul aeroport cargo de la Ianca, toate aceste investiții uriașe în infrastructură având un numitor comun: brăileanul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, eurodeputat, numărul 1 pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlametare.

 

De ce ar trebui votat Mihai Tudose la europarlamentare

Pe lângă implicarea sa directă în toate investițiile în infrastructură care vor avea un impact major în dezvoltarea zonei noastre așa cum am subliniat mai sus, Mihai Tudose este brăilean. Este pentru prima dată în istoria post-decembristă când Brăila deschide o listă atât de importantă.

Eurodeputatul Mihai Tudose este membru în Grupul Socialiștilor si Democraților (S&D) din Parlamentul European. Comisia în care activează este Comisia pentru comerț internațional și este membru în Delegația UE - Republica Moldova. Mihai Tudose este, totodată, membru supleant în: Comisia pentru afaceri economice și monetare, Comisia pentru industrie, cercetare și energie, Subcomisia pentru securitate și apărare, Subcomisia pentru chestiuni fiscale, respectiv Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Macedonia de Nord.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro