Mergi la conţinutul principal

Proiectul tematic ”Viața... ca o poveste” s-a încheiat cu un spectacol de poveste

• proiectul a fost coordonat de Cătălina Ivașcu, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” • proiectul a început în luna martie și a fost finalizat miercuri, 19 iunie 2024, cu o minunată piesă de teatru a micilor actori de la clasa I A

 

Finalul de an școlar a însemnat și finalul unui frumos proiect pentru copiii de la clasa I A (zâmbăreții) și profesor învățământ primar Cătălina Ivașcu de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Brăila. Este vorba despre proiectul tematic ”Viața... ca o poveste”, coordonat de învățătoare Cătălina Ivașcu, în parteneriat cu Ioana Popescu, actriță la Teatrul de Păpuși ”Cărăbuș” Brăila.

De menționat că proiectul a fost ales împreună cu copiii clasei I A și a venit din nevoia de a înțelege concret tainele vieții, de a înțelege ce este empatia și de a transmite lumii că viața trebuie să fie frumoasă... ca o poveste.

Activitățile din cadrul proiectului s-au derulat începând cu luna martie a acestui an școlar și au avut rolul de a pregăti spectacolul de teatru din final. Astfel, cei mici au învățat ”Cum să devii narator în era tehnologiei?”, ”Cum pregătim un interviu?” (arta de a vorbi în public), ”Cum se realizează decorul pentru spectacol?”, la care se adaugă activitățile ”Atelier de cuvinte”, ”Hai la teatru!” și ”Joacă povestea!” – metodă ludică de stimulare a gustului pentru lectură.

Miercuri, 19 iunie 2024, la Restaurant – Terasă Donaris, într-un cadru de basm, a fost scrisă și ultima filă a acestui povești, iar micii actori au strălucit pe scenă, arătând în același timp că performanța nu se obține ușor, ci doar cu multă, multă muncă și perseverență.

”A fost o încântare și un privilegiu să coordonez acești copii minunați. Mulțumesc partenerilor mei fără de care nu s-ar fi concretizat acest vis frumos: actrița Ioana Popescu, Restaurant – Terasă Donaris și prof. Cristina Trăistaru, directoarea Școlii Gimnaziale «Dimitrie Cantemir». Nu în ultimul rând, le mulțumesc părinților zâmbăreților pentru susținere și pentru încredere! Să aveți o vacanță... de poveste!”, a transmis prof. înv. primar Cătălina Ivașcu, coordonatoarea proiectului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro