• proiectul a fost coordonat de Cătălina Ivașcu, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” • proiectul a început în luna martie și a fost finalizat miercuri, 19 iunie 2024, cu o minunată piesă de teatru a micilor actori de la clasa I A
Finalul de an școlar a însemnat și finalul unui frumos proiect pentru copiii de la clasa I A (zâmbăreții) și profesor învățământ primar Cătălina Ivașcu de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Brăila. Este vorba despre proiectul tematic ”Viața... ca o poveste”, coordonat de învățătoare Cătălina Ivașcu, în parteneriat cu Ioana Popescu, actriță la Teatrul de Păpuși ”Cărăbuș” Brăila.
De menționat că proiectul a fost ales împreună cu copiii clasei I A și a venit din nevoia de a înțelege concret tainele vieții, de a înțelege ce este empatia și de a transmite lumii că viața trebuie să fie frumoasă... ca o poveste.
Activitățile din cadrul proiectului s-au derulat începând cu luna martie a acestui an școlar și au avut rolul de a pregăti spectacolul de teatru din final. Astfel, cei mici au învățat ”Cum să devii narator în era tehnologiei?”, ”Cum pregătim un interviu?” (arta de a vorbi în public), ”Cum se realizează decorul pentru spectacol?”, la care se adaugă activitățile ”Atelier de cuvinte”, ”Hai la teatru!” și ”Joacă povestea!” – metodă ludică de stimulare a gustului pentru lectură.
Miercuri, 19 iunie 2024, la Restaurant – Terasă Donaris, într-un cadru de basm, a fost scrisă și ultima filă a acestui povești, iar micii actori au strălucit pe scenă, arătând în același timp că performanța nu se obține ușor, ci doar cu multă, multă muncă și perseverență.
”A fost o încântare și un privilegiu să coordonez acești copii minunați. Mulțumesc partenerilor mei fără de care nu s-ar fi concretizat acest vis frumos: actrița Ioana Popescu, Restaurant – Terasă Donaris și prof. Cristina Trăistaru, directoarea Școlii Gimnaziale «Dimitrie Cantemir». Nu în ultimul rând, le mulțumesc părinților zâmbăreților pentru susținere și pentru încredere! Să aveți o vacanță... de poveste!”, a transmis prof. înv. primar Cătălina Ivașcu, coordonatoarea proiectului.