Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul Scolii "Vlaicu Voda" a luat premiul I la un concurs national pe teme de mediu

In urma cu citeva zile, la Bucuresti, in cadrul seminarului "Parteneriat in educatia pentru mediul inconjurator", aflat la editia a VIII-a, Scoala "Vlaicu Voda" din Braila a primit premiul I pentru proiectul de mediu "Padurea, prietena mea!".
La nivel national au fost trimise in concurs 640 de proiecte, iar din Braila au mai participat cu proiecte scolile: "Mihu Dragomir", "Mihai Eminescu", "Mihail Sadoveanu" si "Dimitrie Cantemir".
Proiectul premiat a urmarit interpretarea si intelegerea impactului activitatii umane distructive asupra mediului si necesitatea respectarii normelor de protectie si ocrotire a padurii. S-a derulat in perioada ianuarie-iunie 2006 sub coordonarea invatatoarelor Stefania Vintila si Doina Albulet. Dupa finalizarea proiectului, s-a conceput un raport final, care a fost inscris in concursul organizat de revista "Jebo", Centrul Carpato-Danubian de Geologie, patronat de Federatia Mondiala a Educatiei pentru Mediu.
Rezultatele acestui concurs s-au aflat in urma cu citeva zile, la seminar. Au luat locul I invatatoarele claselor a IV-a A si B, pentru realizarea proiectului, dar si copiii care au constituit comitetele de mediu, de monitorizare, de proiectare si cei care au organizat si supravegheat fiecare activitate. Ca premii, copiii au primit culegeri si reviste care trateaza problema mediului, iar invatatoarele au primit cite un DVD.
"Realizarile noastre nu ar fi fost posibile fara sprijinul celor din scoala si al directorilor, Mariana Negraru si Mirela Rusen. Copiii au fost incintati de acest proiect pentru ca am facut lectii interdisciplinare, in aer liber. Am lucrat cu multe generatii, insa la ei am remarcat faptul ca sint foarte deschisi si nu accepta tacit orice. Isi spun mereu parerea", a explicat invatatoarea Stefania Vintila. In cadrul proiectului, elevii au fost antrenati in diferite activitati: au confectionat ecusoanele "Micii ecologisti", purtate de copii pe toata durata proiectului, au vizitat Gradina zoologica unde au participat la o lectie, au amenajat un colt cu flori in incinta Taberei din Lacu Sarat, au scris mici compuneri pe teme de mediu, au facut lectii de educatie plastica in padure, au construit casute pentru pasarile care ierneaza din deseuri.
In cadrul concursului au mai fost premiate: o gradinita din Buzau, o scoala din Giurgiu si una din Bucuresti, Liceul Pedagogic din Zalau si scoala Titesti din judetul Arges.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii