Mergi la conţinutul principal

Proiectul prioritar pentru SOS România în viitorul CLM Brăila

• contactat de redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” și întrebat ce proiect va încerca să propună pentru prima dată în viitorul CLM Brăila, în calitate de viitor consilier municipal al SOS România, prof. dr. Ionel Ștefan Alexandru, a indicat două inițiative • prima vizează refacerea unei părți din zidul vechii Cetăți a Brăilei • de asemenea, Alexandru a indicat că este nevoie de un demers pentru ca Portul Brăilei să revină în administrarea Primăriei, așa cum ar fi normal, după cum a susținut acesta

 

Punerea în valoare a unei părți din zidul vechii Cetăți a Brăilei. Acesta este proiectul pe care prof. dr. Ionel Ștefan Alexandru, președintele SOS România Brăila și consilier municipal al partidului în viitorul mandat a afirmat că va încerca să îl realizeze. Contactat de redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” și întrebat care ar fi proiectele sale prioritare pentru municipiu, având în vedere că în urma Alegerilor Locale din 9 iunie a obținut un fotoliu în cadrul CLM Brăila, Alexandru a vorbit despre două idei.

Prima, așa cum am precizat mai sus, face referire la refacerea unei părți din zidul fostei Cetăți, în cadrul unui demers care vizează punerea în evidență a caracterului multietnic al Municipiului Brăila, după cum a explicat acesta. Totodată, Alexandru a ținut să puncteze că la fel de important este și punerea în operă a pașilor necesari pentru ca Portul Brăila să revină în administrarea municipalității, nu să fie la Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA (CN APDM) Galați, așa cum este în prezent.

”Aș vrea să pun în evidență caracterul multietnic al Brăilei, prin faptul că ar trebui să fie refăcută o parte din zidul vechii Cetăți a Brăilei. Mă refer la porțiunea poternă. Să fie repus în folosință un tunel, care să intre în legătură și cu observatorul din zonă. Pentru că există posibilitatea să se facă legătura. Acolo să fie o zonă cu un specific turcesc. Adică sunt mai multe idei care s-ar preta. De asemenea, ar trebui ca Portul Brăilei să reintre în custodia Primăriei Brăila. Să treacă de la APDM Galați. Așa cum se prezintă lucrurile în prezent, nu este nici legal și nici corect. Pentru că Portul Brăilei a fost întotdeauna portul orașului. Sunt mai multe proiecte, dar o să le detaliez pe parcurs”, a declarat Alexandru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro