Mergi la conţinutul principal

Proiectul podului peste Dunare merge de parca sta

In loc sa-i oblige pe oameni sa-si vinda terenurile, sau sa-i ameninte cu exproprierea, presedintele Consiliului Judetean ar trebui sa le propuna o asociere! Este opinia democratilor braileni care sustin ca nu este corect ca proprietarii terenurilor din zona piciorului viitorului pod peste Dunare, asa cum este el proiectat a fi amplasat, sa fie supusi la presiuni, pentru a vinde la un pret care lor nu li se pare corect. Democratii au mai propus luarea proprietarilor de terenuri care doresc acest lucru, ca si asociati la investitia pod peste Dunare, insa, la momentul respectiv, in cadrul sedintei CJ, presedintele Gheorghe Bunea Stancu a explicat ca, din punctul sau de vedere, acest lucru nu este posibil, dat fiind ca terenul trebuie sa apartina integral Consiliului, pentru a se realiza investitia, in termenii stabiliti pentru acest obiectiv. Consilierul judetean PD Mario Da'Ros se intreaba daca nu cumva seful CJ, PSD-istul Gheorghe Bunea Stancu, isi face campanie electorala si cu acest prilej, incercind sa exploateze politic proiectului podului peste Dunare, asa cum au facut-o multi politicieni, in ultimii ani: "Pentru a scurta perioada de preluare a terenurilor de la proprietarii privati din zona de constructie a acestui pod ar trebui sa li se propuna un parteneriat, o asociere. Domnul Stancu a spus ca nu este posibil, dar amintesc ce s-a stabilit in CJ, cu o sedinta in urma, cind s-a aprobat hotarirea Consiliului privind parteneriatul intre Braila si Tulcea pentru constructia podului, in care se precizeaza “colaborarea si/sau asocierea cu alte autoritati ale administratiei publice, cu persoane fizice sau juridice in vederea realizarii si finantarii proiectului de investitii”. Din punctul meu de vedere, daca s-ar propune o asociere cu posesorii de terenuri din aceasta zona, s-ar scurta perioada de preluare, pentru ca altfel va fi dat in judecata CJ, daca se va incerca exproprierea posesorilor de terenuri, neconvenindu-le pretul oferit - si asta va spun nu din auzite, ci din declaratiile a cel putin doua persoane care au venit la noi in audienta si cu care am stat de vorba. Eu ma intreb daca nu cumva este un bluf electoral acum, ca se apropie alegerile din 2008, si vrem sa le aratam brailenilor cit de mult ne preocupam pentru binele lor".
La rindul sau, deputatul PD Horia Vasioiu are convingerea ca Stancu isi face campanie electorala si ca dincolo de declaratiile sale triumfaliste, privind faptul ca s-ar face pasi inainte, in proiectul construirii podului, acestea ramin simple vorbe: "Vor fi numai vorbe, pentru ca despre fapte... Spuneti-mi si mie: poti sa faci un pod, oricit ar fi de mic, fara nici un ban? Va asigur ca nu. Iar bani, fonduri, va asigur ca nu exista in acest moment".
Democratii au mai precizat ca, dincolo de ceea ce spune Stancu, la Tulcea, nu s-a facut aprope nimic pe linia preluarii terenului de la piciorul podului si va fi si foarte greu de rezolvat aceasta problema, pentru ca in judetul vecin sint 350 de proprietari de teren care trebuie convinsi sa vinda sau sa fie expropriati, nu ca la Braila, doar 43.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu