Mergi la conţinutul principal

Proiectul Multilateral Comenius "Our planet in our hands", la final

Structură a Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Unirea, judeţul Brăila, Şcoala cu clasele I-VIII Valea Cânepii a implementat, din septembrie 2010, Proiectul Multilateral Comenius "Our planet in our hans", din cadrul "Programului de Învăţare pe tot parcursul vieţii", finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.
Şcoala coordonatoare a fost College "Paul Langevin" din Troyes, Franţa, iar parteneri: "Mustafa Eravutmus Ilkogretim Okulu", din Turcia, "Zespol Szkol z Oddzialami Integracyjnymi im. Janusza Korczaka w Smolniku-Gimnazium" din Polonia şi "Sermuksu pamatskola" din Letonia.
Obiectivele proiectului au fost însuşirea de cunoştinţe despre problemele de mediu din diferite ţări, dezvoltarea interesului elevilor pentru cultura din ţările partenere, rezolvarea problemelor locale de mediu prin schimbul de cunoştinţe, dezvoltarea abilităţilor sociale - de comunicare, lucru în echipă, îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă străină şi limbă maternă, sesizarea importanţei dialogului intercultural pentru dezvoltarea personală, cunoaşterea sistemului de învăţământ din ţările partenere, organizarea şcolilor, utilizarea tehnologiilor moderne.
Pe 28 iunie, la Şcoala cu clasele I-VIII Valea Cânepii a avut loc prezentarea rezultatelor proiectului, eveniment la care au fost invitaţi elevi, părinţi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Manifestarea a debutat cu un program artistic coordonat de educatoarea Dorina Novac şi învăţătoarea Vasilica Buzoianu. În continuare, coordonatoarea proiectului, profesor Aurelia Popescu, a prezentat un film cu toate activităţile derulate pe parcursul celor doi ani şi a oferit informaţii despre impactul pe care l-a avut proiectul asupra elevilor din grupul ţintă.
Prof. Popescu a precizat faptul că, în cadrul proiectului, s-au organizat 27 de mobilităţi, la care au participat 15 elevi şi 12 cadre didactice. Totodată, a amintit că unul din produsele proiectului, ghidul "Animale pe cale de dispariţie", a obţinut locul I la Concursul "Made for Europe", etapa judeţeană, iar echipajul şcolii din Valea Cânepii a reprezentat Brăila la Bucureşti, la faza naţională, în aprilie 2012.
Elevii care au participat la cele patru mobilităţi din Franţa (noiembrie 2010), Polonia (martie 2011), Letonia (octombrie 2011) şi Turcia (ianuarie 2012) au oferit participanţilor informaţii despre călătoriile la care au luat parte, activităţile în care au fost implicaţi, sistemele de învăţământ şi cultura ţărilor vizitate.
În final, coordonatoarea proiectului a oferit diplome elevilor implicaţi, cadrelor didactice şi părinţilor care au contribuit la derularea activităţilor proiectului.
Echipa de proiect a fost formată din: Aurelia Popescu, (coordonator), Aurelia Dârjan (directorul şcolii), Daniela Tudorache, Vasilica Buzoianu, Dorina Novac, Valentina Gâscă şi Bianca Zaharia.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro