Activitatile din cadrul acestui proiect au fost demarate in anul 2003, cu o investigatie realizata de elevii din cele cinci scoli, fiecare pe plan local, referitor la perceptia actuala a societatii asupra persoanelor cu handicap.
O alta preocupare a proiectului a vizat relatia elevilor cu mass-media, care s-a concretizat la Braila prin lansarea revistei "Adolescentii si mass-media". Tot in cadrul unei vizite de proiect, scolile au prezentat, in power-point, un filmulet, "Zile din viata scolii mele", elevii reusind astfel sa se cunoasca mai bine. A fost organizat si un concurs de desene ce a avut ca motto citatul "Daca esti diferit de mine, departe de a ma jigni, ma imbogatesti". Desenele finaliste au fost selectate de un juriu din Germania, au fost tiparite cu ele carti postale, ce au fost trimise ulterior in toate scolile participante la proiect.
Anul trecut, toti copiii din scoli au realizat un moment dramatic inspirat din "Micul print" de Antoine de Saint-Exupery, care a fost prezentat la sfirsitul anului scolar trecut in Franta. Anul acesta scolar, in toamna, in cadrul proiectului a fost realizata ancheta "Diferente, prejudecati si clisee in spatiul european", la care au participat 80 de elevi. Baza de date realizata a condus la elaborarea unor afise prin colaborare cu Cercul de arte plastice de la Palatul Copiilor, condus de prof. Nela Constantinescu. Ulterior, toti elevii din proiect au facut schimb de afise.
Coordonatoarea proiectului, prof. Elena Cojocaru, a spus ca prejudecatile decelate vor fi consemnate sub forma unor intrebari si raspunsuri, constituind unul din domeniile abordate de jocul pe care il vor realiza. "Acesta va fi produsul final al acestui an de proiect. Ne-am gindit sa realizam un joc, ca fiind maniera cea mai agreabila de a invata lucruri noi, noi despre ceilalti si ceilalti despre noi. Celelalte domenii ale jocului vor fi: literatura-muzica, monumente-arte, istorie-mari personaje, geografie-tehnica, bucatarie-obiceiuri. Urmatoarea reuniune de proiect va avea loc in luna mai, la Braila, cind se va realiza varianta finala a jocului. Tot atunci se va realiza si un atelier de arte, unde va fi creata o statuie, o imagine a Europei viitorului", a mai spus prof. Elena Cojocaru.