Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul investitional "Fabrica de biodiesel pe platforma "CET"", completat cu o fabrica de ulei

Incet, dar sigur, intentiile investitionale ale grupului de firme din care face parte si furnizorul de gaz metan al SC "CET" se extind, in sensul ca, pe linga construirea unei fabrici de biodiesel pe platforma "CET", investitorii au in plan acum si construirea unei fabrici de ulei vegetal. Aceasta ar urma sa furnizeze materia prima pentru fabrica de biodiesel, in urma preluarii si prelucrarii productiei de plante oleaginoase. Mai mult, acest complex industrial va fi completat si cu un complex de alimentatie publica si hotelier, precum si cu o centrala termica menita sa produca in cogenerare energie verde prin arderea uleiurilor vegetale si a biodiesel-ului produse de cele doua fabrici. De altfel, centrala va asigura energia necesara functionarii celor doua fabrici si va putea furniza si energie termica in municipiu, intrind astfel pe o piata pe care "CET" detine monopolul. Directorul "CET" nu a fost de gasit pentru a comenta intentia grupului de investitori americani, israelieni si italieni, din care face parte si "Alpha Metal" Bucuresti, de a deveni concurenti pe aceeasi piata.
Reamintim ca, la finele anului trecut, o delegatie formata din reprezentanti ai grupului de investitori din care face parte si "Alpha Metal", a avut o serie de intilniri cu reprezentantii administratiei publice locale pentru a-si prezenta proiectul investitional care viza construirea unei fabrici de biodiesel (motorina vegetala). Valoarea initial estimata se cifra la circa 15 milioane USD, dar este de asteptat sa atinga 20 milioane USD in conditiile in care intentiile de extindere a proiectului se vor concretiza.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii