Proiectul "Format Eu-ro-cult" - o sansa pentru cultura braileana | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Proiectul "Format Eu-ro-cult" - o sansa pentru cultura braileana

Ieri, la Centrul de Creatie s-a lansat pentru zona Braila proiectul "Format eu-ro-cult", in care institutia amintita este partener in proiect alaturi de initiator, Ateneul Popular "Pastia" din Focsani. Directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, a spus ca este un proiect foarte important pentru ca se ocupa de formarea personalului din sectorul cultural si este si foarte bine realizat, dovada fiind faptul ca a avut cel mai mare punctaj national - 91,75, si a obtinut fonduri nerambursabile in valoare de 21.000 de lei. Coordonatorul proiectului, Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani, a spus ca a realizat acest proiect pentru ca a observat faptul ca resursele umane din cultura au fost neglijate pina acum, iar acest lucru se simte. "Este nevoie de dezvoltarea de competente pentru persoanele care lucreaza in cultura. Proiectul urmareste sa stimuleze parteneriatele in regiune, sa ofere premisele crearii de retele culturale si proiecte de anvergura europeana si regionala, sa stimuleze schimbul de informatii si creativitatea, sa stimuleze parteneriatele intre structurile publice si cele private la nivelul localitatilor si al regiunii", a explicat directorul Valentin Gheorghita.
Grupul tinta al proiectului este format din 40 de persoane, cite zece din cele patru judete implicate, Braila, Buzau, Galati si Vrancea: cinci lideri culturali, doi artisti independenti, doi responsabili cu activitatea culturala din administratiile locale si un redactor pe cultura din mass-media locala. Selectia participantilor se va face de catre coordonatorul proiectului impreuna cu partenerii judeteni, pe baza dosarului depus de catre candidati pina la 25 mai.
Principalele activitati din proiect vor fi activitatile de formare ale celor 40 de persoane si editarea unui buletin informativ cu distributie regionala care va cuprinde informatie culturala specializata. Directorul Valentin Gheorghita a precizat ca lectorii vor fi dintre cei mai buni de la nivel national, printre care: Corina Raceanu de la Timisoara, expert european, Mioara Lujanschi, reprezentanta a organizatiei "Cultura 2000" sau Delia Mucica, expert in legislatie si fiscalitate culturala. Modulele de formare sint planificate pentru lunile iunie si septembrie, cind se va discuta despre: managementul proiectelor, marketing cultural, turism si patrimoniu, legislatie, finantarea in domeniul culturii din fonduri structurale, elaborarea strategiilor si politicilor culturale locale. Ca rezultat al acestei formari se doreste realizarea unui proiect regional care sa obtina finantare europeana si bugetara.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro