Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul "Format Eu-ro-cult" - o sansa pentru cultura braileana

Ieri, la Centrul de Creatie s-a lansat pentru zona Braila proiectul "Format eu-ro-cult", in care institutia amintita este partener in proiect alaturi de initiator, Ateneul Popular "Pastia" din Focsani. Directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, a spus ca este un proiect foarte important pentru ca se ocupa de formarea personalului din sectorul cultural si este si foarte bine realizat, dovada fiind faptul ca a avut cel mai mare punctaj national - 91,75, si a obtinut fonduri nerambursabile in valoare de 21.000 de lei. Coordonatorul proiectului, Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani, a spus ca a realizat acest proiect pentru ca a observat faptul ca resursele umane din cultura au fost neglijate pina acum, iar acest lucru se simte. "Este nevoie de dezvoltarea de competente pentru persoanele care lucreaza in cultura. Proiectul urmareste sa stimuleze parteneriatele in regiune, sa ofere premisele crearii de retele culturale si proiecte de anvergura europeana si regionala, sa stimuleze schimbul de informatii si creativitatea, sa stimuleze parteneriatele intre structurile publice si cele private la nivelul localitatilor si al regiunii", a explicat directorul Valentin Gheorghita.
Grupul tinta al proiectului este format din 40 de persoane, cite zece din cele patru judete implicate, Braila, Buzau, Galati si Vrancea: cinci lideri culturali, doi artisti independenti, doi responsabili cu activitatea culturala din administratiile locale si un redactor pe cultura din mass-media locala. Selectia participantilor se va face de catre coordonatorul proiectului impreuna cu partenerii judeteni, pe baza dosarului depus de catre candidati pina la 25 mai.
Principalele activitati din proiect vor fi activitatile de formare ale celor 40 de persoane si editarea unui buletin informativ cu distributie regionala care va cuprinde informatie culturala specializata. Directorul Valentin Gheorghita a precizat ca lectorii vor fi dintre cei mai buni de la nivel national, printre care: Corina Raceanu de la Timisoara, expert european, Mioara Lujanschi, reprezentanta a organizatiei "Cultura 2000" sau Delia Mucica, expert in legislatie si fiscalitate culturala. Modulele de formare sint planificate pentru lunile iunie si septembrie, cind se va discuta despre: managementul proiectelor, marketing cultural, turism si patrimoniu, legislatie, finantarea in domeniul culturii din fonduri structurale, elaborarea strategiilor si politicilor culturale locale. Ca rezultat al acestei formari se doreste realizarea unui proiect regional care sa obtina finantare europeana si bugetara.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii