Proiectul european "Limbajul picturii", la grădiniţa "Tic-Pitic" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Proiectul european "Limbajul picturii", la grădiniţa "Tic-Pitic"

Grădiniţa "Tic-Pitic" este coordonatorul proiectului european "Limbajul picturii", la care participă educatoare din Bulgaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Turcia, Marea Britanie, Ungaria. În cadrul lui, a avut loc recent cea de-a doua întâlnire, în Ungaria. Proiectul are ca obiectiv conştientizarea potenţialului creativ al copiilor prin dezvoltarea de abilităţii personale şi cultivarea interesului în a afla cunoştinţe noi despre existenţa diferitelor culturi şi limbi de comunicare. Din România au participat patru educatoare: Rodica Topal, Olga Tabarac, Marcela Spătaru şi Elena Bunea, alături de alte 45 de participante din celelalte ţări. În cadrul întâlnirii, la Szolnoc, s-a vizitat muzeul "Nursery School Museum", dedicat educatorului încă din 1829 până aproape de zilele noastre, şi s-a putut observa evoluţia materialelor didactice, a jocurilor, a documentelor didactice, a jucăriilor. În aceeaşi zi s-au prezentat, sub genericul "O zi din grădiniţă", sistemele educaţionale din Polonia, Portugalia, Suedia, Ungaria. Reprezentanţii din Marea Britanie au prezentat apoi banerele de proiect, iar cei din Bulgaria insignele şi steguleţele pe care copiii le vor folosi atunci când vor derula activităţi în cadrul proiectului. Într-o altă zi s-a vizitat grădiniţa din Kotelec unde au venit trei grupe de copii. Micuţii, împreună cu educatoarele, au prezentat dansuri cu diferite teme de mişcare, precum pisicuţe sau cowboy. S-a vizitat apoi biserica din sat, iar musafirii au fost plimbaţi pe malul râului Tisa. La Casa de Cultură s-a prezentat o parte a produselor proiectului, s-au dezbătut şi pus în practică idei pentru paginile de calendar ce urmează a fi realizat şi s-a discutat despre finalizarea dicţionarului multilingual. Şi în alte zile musafirii au participat la programul zilnic al instituţiei vizitate şi au lucrat alături de copii şi cadre didactice, au vizitat un muzeu al obiectelor şcolare din timpuri străvechi, au participat la o întâlnire tradiţional ungurească.

Până acum au avut loc două întâlniri de proiect, iar organizatorii au constatat un real progres în ceea ce priveşte seriozitatea, implicarea în sarcinile ce revin fiecărei ţări în vederea finalizării proiectului în condiţii excelente şi o comunicare şi colaborare mult mai eficiente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro