Mergi la conţinutul principal

Proiectul Erasmus+ “Transdisciplinarity - bridge or borders in 21 Century?” continuă la Şcoala Gimnazială “Anton Pann”

• în luna aprilie a avut loc cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului, mai mulţi profesori şi elevi ai şcolii participând la un schimb de experienţă în Letonia

 

În prima săptămână din luna aprilie 2019 a avut loc a doua mobilitate din cadrul proiectului „Transdisciplinarity - bridge or borders in 21Century?”, coordonat de Şcoala Gimnazială “Anton Pann”. Aceasta s-a desfăşurat în Letonia, delegaţia care a participat la întâlnire din partea unităţii de învăţământ fiind formată din coordonatorul proiectului – Nicoleta Dincă, membrii de echipă - Mihaela Râpa şi Violeta Gurcenco şi şase elevi - Elena Ilie, Mihăiţă Cristea, Ana Cocoş, Andra Baltac, Alina Popa şi Bianca Raia, din clasele VII-VIII.

Mobilitatea s-a desfăşurat pe parcursul a cinci zile, timp în care reprezentanţii şcolii au participat la o serie de activităţi pe teme transdisciplinare, la organizarea unor ateliere de lucru, dar şi la schimburi de bune practici.

“Proiectul reprezintă un parteneriat strategic între cele patru ţări (Letonia, Italia, Turcia şi România) fapt ce a dus la realizarea unui adevărat schimb de bune practici. Am putut observa modul de gândire al fiecărui partener prin prisma modului de abordare a tematicii. Realizând turul şcolii din Grundzale, Letonia, am putut observa tehnicile inovative de predare folosite în această şcoală. Profesorii şi elevii au rămas impresionaţi de atelierele tematice unde elevii puneau în practică teoriile studiate. Caracterul aplicativ al materiilor studiate şi orientat spre cât mai multe activităţi outdoor, PBL şi inteligenţele multiple, au reprezentat o sursă de inspiraţie pentru toţi membrii echipei noastre”, susţin reprezentanţii Şcolii Gimnaziale “Anton Pann”.

Mobilitatea a continuat cu vizite culturale dar şi de studiu în zonele încărcate de istorie din Riga, Cesis şi Smiltene. Elevii au participat la activităţi interactive organizate în centrul Zino, înţelegând şi exersând anumite legi ale fizicii. Apoi, aceştia au avut de construit o “Capsulă spaţială” în aşa fel încât, la o posibilă prăbuşire, pilotul (fiind un ou) să supravieţuiască. Echipa de elevi a Şcolii “Anton Pann” a reuşit această performanţă folosind materiale ajutătoare obţinute în urma unui concurs de cultură generală, pe care le primeau numai dacă răspundeau corect la întrebări din domeniile biologie, geografie, omenire şi spaţiu.

Vizita s-a încheiat cu un festival de folclor şi un carnaval al primăverii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro