Mergi la conţinutul principal

Proiectul Comenius "Modeleaza-ti trupul si spiritul prin sport" la final

De ieri a inceput vizita partenerilor Scolii "I. L. Caragiale" in proiectul "Modeleaza-ti trupul si spiritul prin sport" la realizarea caruia participa scoli din Spania, Italia, Bulgaria, Lituania, Polonia si Romania. Proiectul s-a derulat in perioada 2004 - 2007.
De dimineata invitatii au vizitat Gradinita nr. 28 si Scoala "I. L. Caragiale". Cele cinci cadre didactice au vizitat clasele si au primit daruri de la elevi, dupa care au asistat la un moment artistic pregatit tot de elevii scolii in colaborare cu cei de la Scoala nr. 21. Dupa aceea au urmat discutii pe marginea diferentelor si asemanarilor dintre sistemele de invatamint si evaluarea activitatilor din acest al treilea an. Pentru evaluarea produselor finale s-a organizat si o expozitie cu fotografii si cu desene.
Astazi, musafirii fac o excursie la Sinaia, Bran si Brasov, iar miine vor vizita statiunea si Manastirea Lacu Sarat, dupa care la Scoala "I. L. Caragiale" se va evalua din proiectul prin prisma atingerii obiectivelor initiale, schimbarea atitudinii elevilor si parintilor lor fata de alimentatia nesanatoasa. In aceeasi zi se va vizita si Liceul "Mihail Sebastian", liceenii urmind sa ofere un program artistic. Dupa-amiaza este planificata o intilnire cu primarul orasului, Constantin Cibu, daca programul edilului va permite acest lucru. Partenerii din cele cinci state europene vor pleca joi dimineata.
"La aceste intilniri evaluam masura in care derularea acestui proiect a influentat modul de viata al elevilor, profesorilor, comunitatii. Multi dintre copiii care au participat la proiect s-au schimbat spectaculos, unii au invatat sa comunice foarte bine in limba engleza, iar ce este mai important, si copiii si familiile lor si-au schimbat atitudinea fata de alimentatie, preferind alimentatia sanatoasa, fapt care s-a reflectat in schimbarile morfologice ale copiilor. Tot ca urmare a acestui proiect ne-am facut prieteni in toate tarile, iar cu scoala din Polonia este posibil sa continuam cu un parteneriat bilateral. Practic, timp de trei ani am fost ambasadorii Romaniei in Europa. Foarte important mi se pare si faptul ca aceste intilniri de proiect ne-au unit, toate cadrele didactice din scoala au colaborat pentru a ne prezenta cit mai bine in fata musafirilor si acesta este un mare cistig", a explicat coordonatorul proiectului, directorul Valeriu Rusu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu