Brăila are alocat un buget de aproape 36 milioane lei, echivalentul a circa 8 milioane euro, pentru realizarea unui mai vechi proiect autohton, bazin olimpic de înot. Obiectivul urmează să fie dat în folosinţă până la finalul anului 2017. Investiţia este prinsă în mod expres într-un acord încheiat între Ministerul Dezvoltării şi Ministerului Tineretului şi Sportului, semnat marţi, 20 ianuarie între Liviu Dragnea, din partea MDRP şi Gabriela Szabo, omologul de la MTS.
Potrivit documentaului amintit, baza sportivă care se va ridica în Parcul Monument, pe terenul de rugby aflat pe Aleea Parcului, nr. 7A, în imediata vecinătate a Sălii Polivalente, va avea o capacitate maximă de 800-1.000 de locuri şi va respecta toate standardele actuale impuse de federaţiile internaţionale de specialitate. Rugbyştii care se pregătesc în acest moment pe această locaţie au avut prima dată emoţii că îşi vor pierde baza de antrenament în 2011, iar după patru ani problema a revenit de actualitate. De data aceasta se pare că înotătorii au fost cei care au câştigat duelul cu rugbyştii.
Şi ţinând cont de tradiţia oraşului Brăila în nataţie, realizarea unui bazin olimpic reprezintă o mare realizare pentru viitorul înotului autohton. Brăila s-a aflat cu câţiva ani în urmă pe primul loc în România în top-ul cluburilor cu secţii de nataţie, iar la acest succes şi-au adus aportul, în primul rând, dubla campioană olimpică Diana Mocanu, eleva antrenoarei Laura Sachelarie având în palmares o medalie de aur şi una de argint la mondialele de seniori şi Camelia Potec, actuala preşedintă a Federaţiei Române de Nataţie, care pe lângă titlurile europene, a mai fost şi medaliată cu aur la olimpiadă. În afară de cele două lidere, alte înotătoare brăilene au obţinut locuri pe podium la Campionatele Europene şi la Campionatele Mondiale la toate categoriile de vârstă.
În urma acordului semnat marţi, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va investi la nivel naţional 103 de milioane de euro în realizarea a 52 de obiective sportive până în 2017, inclusiv cel de la Brăila. Din cele 52 de de obiective care se vor realiza sau moderniza, 18 sunt destinate sportului de performanţă, iar 34 sportului de masă.