Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul "Bani de liceu" continua si in anul scolar 2006-2007

Nici in acest an nu s-au produs schimbari in derularea proiectului "Bani de liceu", prin care elevii de la licee pot primi burse in valoare de 180 lei (RON). Pina la 1 octombrie liceenii din judetul Braila pot depune dosarele cu actele necesare pentru a obtine bursa "Bani de liceu" la secretariatele unitatilor scolare.
Pentru ca cererile elevilor sa fie eligibile, acestia trebuie sa aiba cel mult un venit brut pe membru de familie in valoare de 1,5 milioane de lei, pe ultimele trei luni. Dosarele se depun la secretariate, se discuta in comisiile scolare pina pe 18 octombrie, apoi se trimit la Inspectoratul Scolar. Toate cererile se vor centraliza la Ministerul Educatiei prin intermediul portalului dedicat, pina pe 27
octombrie. Lista beneficiarilor se va afisa pe 28 octombrie, iar intre 28 octombrie si 2 noiembrie se depun contestatiile, care se vor rezolva pina pe 4 noiembrie.
Elevii trebuie sa mai indeplineasca anumite conditii pentru a se putea bucura de aceasta bursa. Ei trebuie sa nu aiba nota mai mica de sapte la purtare si sa nu acumuleze pe parcursul intregului an scolar mai mult de 20 de absente nemotivate, inclusiv perioada de la 15 septembrie pina cind se aproba bursele la Minister. In anii precedenti s-au pierdut multe burse din cauza absentelor. Aceste burse se acorda nominal si odata pierduta bursa nu se mai poate realoca unui alt elev.
In anul scolar 2004-2005 ministerul a repartizat sumele alocate in ordinea crescatoare a venitului pe membru de familie, astfel incit s-a ajuns la 362.551 lei, in conditiile in care s-au depus 3.261 de dosare si au fost aprobate 1.329. Anul trecut situatia a fost asemanatoare, s-au aprobat 1.320 de burse. Din pacate, destul de multe s-au pierdut din cauza absentelor, insa o situatie centralizatoare a burselor pierdute nu s-a realizat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii