Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la 300 de liceeni din oraşul Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la 300 de liceeni din oraşul Brăila

Brăila, 8 martie 2019. Vineri, 8 martie, Asociaţia Joc Responsabil a desfăşurat cel de-al doilea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat la Colegiul Naţional Gheorghe M. Murgoci din  Brăila.

 

Sub forma unor discuţii interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert şi ambasador al Asociaţiei Joc Responsabil, le-a vorbit celor 300 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a ale Colegiului Naţional Gheorghe M. Murgoci din Brăila despre conceptul de noroc, despre ce este cu adevărat important în relaţionarea socială şi cum trebuie să reacţioneze adolescenţii la tentaţiile divertismentului adresat adulţilor. De asemenea, a subliniat modul în care adolescenţii trebuie să se poziţioneze în raport cu valoarea şi câştigarea banilor şi a vorbit despre modalităţile de afirmare a adolescenţilor altfel decât prin consumul de distracţie sau câştigul rapid de bani.

„Proiectul Antrenat pentru Majorat îşi propune să abordeze adolescenţii din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control în jocul de noroc. Dacă educăm adolescenţii, vom avea viitori adulţi care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoştinţă de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Alături de Brăila, anul acesta proiectul Antrenat de Majorat va ajunge în Bucureşti, Buzău, Botoşani, Constanţa, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Timişoara şi Vaslui.

„Piaţa jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acţioneze astăzi astfel încât să fie responsabili faţă de toţi cei cu care interacţionează direct şi indirect, inclusiv faţă de comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea. Știm cu toţii că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile faţă de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, preşedintele Asociaţiei Joc Responsabil.

 

Persoana de contact:

Sergiu Sebesi, Director Executiv, Asociaţia Joc Responsabil, mobil: 0723.664.074, sergiu.sebesi@jocresponsabil.ro.

 

Despre Antrenat de Majorat

Antrenat de Majorat este un proiect al Asociaţiei Joc Responsabil şi se află la a treia ediţie anuală. Proiectul s-a lansat în toamna anului 2018, prin susţinerea primului seminar la Colegiul Naţional Matei Basarab din Bucureşti. Antrenat de Majorat îşi propune să educe tinerii pentru a putea face alegerile potrivite, a cunoaşte riscurile implicării în activităţi care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-socială şi care le pot afecta evoluţia ulterioară precum şi să demonstreze implicarea reală a industriei jocurilor de noroc în procesul de educare şi prevenţie în rândul tinerilor. Pentru mai multe detalii, vizitaţi pagina de Facebook https://web.facebook.com/Joc-Responsabil-516495092028403/.

 

Despre Asociaţia Joc Responsabil

Asociaţia Joc Responsabil dezvoltă şi implementează programe specifice referitoare la efectele practicării jocurilor de noroc şi raportarea socială la acestea. Astfel, iniţiază şi participă la diferite activităţi menite să prevină dependenţa de jocuri de noroc şi să crească interesul populaţiei pentru programul “Joc Responsabil”; stimulează cultura de prevenire a unui comportament patologic de joc; promovează starea de echilibru legată de jocurile de noroc prin campanii şi acţiuni de promovare şi conştientizare; asistă jucătorii cu probleme de dependenţă legate de jocurile de noroc şi oferă şedinţe de evaluare şi terapie pentru jucători şi familiile acestora, cu psihologi şi psihoterapeuţi specializaţi în tratarea problemelor specifice acestui domeniu. Pentru mai multe detalii, vizitaţi website-ul www.jocresponsabil.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro