Mergi la conţinutul principal

Proiectile găsite la Şuţeşti şi Vădeni

Pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila au fost solicitaţi, miercuri, 30 martie, să ridice în condiţii de siguranţă două proiectile găsite pe raza localităţilor Vădeni şi Şuţeşti. Este vorba despre o bombă de aruncător calibrul 120 mm şi un proiectil exploziv calibrul 76 mm, ambele aflate în stare avansată de oxidare. Echipa pirotehnică din cadrul ISU a ridicat materialele explozive, transportându-le şi depozitându-le în siguranţă, urmând ca acestea să fie distruse în perioada următoare. 

Specialiştii recomandă ca în momentul descoperirii unor astfel de elemente de muniţie să se apeleze imediat la numărul 112, pentru înştiinţarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a organelor de poliţie sau a autoritaţilor publice locale.
Specialiştii ISU reamintesc că pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite se interzic: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente;
folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro