Mergi la conţinutul principal

Proiectele sunt bune pe hârtie, dar şi mai bune când le realizezi în practică

Dacă tot vorbim despre ce s-a întâmplat în urmă cu «n» ani şi cât de frumoase au fost proiectele noastre, pentru care nu am obţinut însă finanţare, va trebui să ne gândim ce frumos este statul de plată, până când primeşti salariul. Distanţa este mult prea mare şi, până la urmă, este firesc să preluăm nişte proiecte bune făcute de alţii, dar realitatea este că noi am reuşit să le finanţăm".

Pe de altă parte, Simionescu a precizat că, la vreme de criză şi cu un buget din ce în ce mai auster, are de gând să fructifice la maximum sumele disponibile, cea mai bună soluţie fiind utilizarea acestora ca şi cofinanţare, la proiecte cu finanţare externă: "Există o mare dorinţă a tuturor de a se întâmpla ceva pe fiecare stradă, în fiecare colţ de piaţă, de parc, de loc de joacă, dar în acelaşi timp, trebuie să avem în vedere, în primul rând, că noi adunăm tot bani de la buget, bugetul acela de la nivel naţional, care este din ce în ce mai strâns şi mai puţin darnic cu noi. Pe de altă parte, trebuie să avem în vedere că pentru anul care urmează vom avea de cofinanţat foarte multe proiecte şi una este să dai tu, ca municipalitate, doi la sută pentru un proiect care se va face şi alta e să dai sută la sută pentru acel proiect. Ca să înţelegeţi, dacă facem o stradă pe care o plătim noi integral, înseamnă circa 10 - 12 miliarde lei vechi. Ei, folosind aceeaşi sumă, dar ca şi cofinanţare la un proiect cu finanţare externă, putem face o lucrare de cel puţin o sută de miliarde de lei. Altfel spus, putem face zece străzi, cu aceeaşi bani, pe cofinanţare. Trebuie să înţelegem cu toţii că orice leu pe care îl cheltuim ca să adunăm gunoaiele aruncate peste tot prin oraş, fără discernământ sau încercând să reparăm ceea ce unii strică, locuri de joacă şi alte minuni, de fapt sunt bani pe care i-am putea regăsi înzecit în proiectele din oraş".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro