Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectele SAPARD afectate de furtuni primesc refinantare de la UE

Un numar de 29 de proiecte finantate prin programul SAPARD, din regiunea de Sud-Est a Romaniei, vor primi refinantare de la Uniunea Europeana, intrucit lucrarile realizate au fost distruse de ploile si furtunile din ultima perioada, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Cei mai multi bani vor ajunge in judetele Galati, Vrancea si Braila, unde foarte multe drumuri construite cu finantare SAPARD au fost distruse. Fiecare proiect valoreaza, in medie, un milion de euro si sint situatii in care se realoca toti acesti bani", a declarat agentiei MEDIAFAX Mircea Solomon, directorul executiv al Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Sud Est.
El a adaugat ca in judetul Constanta exista trei proiecte SAPARD afectate de furtuni si ploi,la Ostrov (116.990 euro), Saraiu (186.121 euro) si Poarta Alba (116.586 euro), dar lucrarile nu au fost calamitate in totalitate.
Potrivit lui Solomon, dupa acordarea refinantarii din partea UE, beneficarii organizeaza noi licitatii atit pentru proiectarea cit si pentru realizarea lucrarilor.
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va propune ca licitatiile pentru proiectare si constructie sa se faca "la pachet", pentru a scurta timpul alocat acestor proceduri, potrivit unor oficiali ai centrului regional.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii