Mergi la conţinutul principal

Proiecte de impact pentru tinerii braileni

Sala de conferinte a Muzeului de Istorie Braila a gazduit, vineri, 8 iunie, lansarea a nu mai putin de 3 proiecte pentru tinerii braileni. Actiunea a fost organizata de Asociatia Pro Democratia (APD) Club Braila in colaborare cu Asociatia Nationala Mutuala Romania-Franta (ANMRF) "Louis Pasteur" - Club VOLTIN. Dintre cele 118 proiecte care au concurat la nivel national, numai 16 au fost cistigatoare, 3 dintre acestea fiind din Braila. Fondurile pentru derularea actiunilor vor fi alocate de catre Autoritatea Nationala pentru Tineret.
Cele trei proiecte intitulate "2D, Danubius si Democratia", "Tirgul ONG-urilor" si "Unitate prin voluntariat" se refera la educatia non-formala a tinerilor. Pentru activitatile din cadrul proiectului "2D, Danubius si Democratia", Asociatia Pro Democratia Club Braila in parteneriat cu Clubul Sustinatorilor Palatului Copiilor vor invita 40 de tineri cu virsta cuprinsa intre 14 si 19 ani intr-o tabara tematica. Initiatorii actiunilor si-au propus imbogatirea cunostintelor despre democratie, drepturi si obligatii, realizarea unui concurs de ecologie, orientare si supravietuire in Parcul National Balta Mica a Brailei, o incursiune in istoria democratiei si vizitarea celor mai vechi munti din tara, Muntii Macinului. Scopul proiectului este acela de a dezvolta constiinta civica in strinsa legatura cu acumularea cunostintelor de ecologie si turism. "Educatia formala, non-formala si in-formala trebuie sa conlucreze in formarea personalitatii tinarului. Noua generatie poate reactiona responsabil daca este educata intr-un anume mod la scoala, in familie, dar si de catre ONG-uri. Este normal ca autoritatile locale sa aiba prevazute in buget sume aferente activitatilor pentru tineri. Traim intr-o lume complexa, intr-un mediu in schimbare si trebuie sa le oferim tinerilor locul pe care-l merita. In acest sens trebuie dezvoltate spiritul civic, cultura participativa", a precizat Mariana Bitca, reprezentant al APD Club Braila care coordoneaza proiecte la nivel local.
Cel de-al doilea proiect intitulat "Tirgul ONG-urilor" va fi derulat de ANMRF "Louis Pasteur" Braila - Club VOLTIN cu scopul de a-i sprijini pe tineri sa apeleze la serviciile sectorului neguvernamental. De asemenea va fi realizata si o editie actualizata a "Ghidului Organizatiilor Neguvernamentale" care va contine numele, adresele, obiectul de activitate si alte infornatii utile despre asociatiile si fundatiile brailene. Manifestarea se va incheia cu o serata pentru tinerii voluntari sau potentiali voluntari care va contribui la socializarea acestora. Proiectul "Unitate prin voluntariat" are doua obiective: realizarea in municipiul Braila a unui centru de documentare si educatie ecologica non-formala si in-formala intitulat Eco-Spatiul si amenajarea in comuna Sutesti a unei expozitii permanente de istorie-arheologie si etnografie-arta populara, cu obiecte provenite din localitati ale bazinului inferior al Buzaului. Tinerii voluntari vor face excursii tematice in comunele Sutesti, Gradistea, Movila Miresii iar in activitatea de documentare si cercetare in domeniul artei populare si al etnografiei vor fi indrumati de un arheolog al Muzeului de Istorie si de cadre didactice specializate. Actiunile vor fi coordonate tot de ANMRF "Louis Pasteur" Braila - Club VOLTIN.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu