CJ Braila va contribui la realizarea acestui proiect printr-o cofinantare de 9.908,3 euro, suma urmind a fi prinsa in bugetul pe anul in curs al CJ.
Cel de-al doilea proiect se refera la "Accesul la banda larga si dezvoltarea regionala", si reuneste autoritati locale din Romania, Italia, Germania, Austria, Cehia, Ungaria si Bulgaria. Prin proiectul respectiv se urmareste "asigurarea unei conexiuni Internet de mare viteza, folosind banda larga in regiunile rurale pentru adaptarea acestora la cerintele unei societati si economii informationale. Accesul la banda larga este ieftin si ar putea deveni un instrument important in dezvoltarea viitoare a zonelor rurale. Imbunatatirea comunicarii intre autoritatile locale ar permite diviziunea muncii in serviciile conexe (e-guvern) si ar ajuta la economisirea resurselor din bugetele locale, prin intermediul solutiilor de cooperare de tip web. Principalele activitati care se vor realiza prin proiect sint: activitati legate de furnizarea de solutii tehnice ieftine pentru conectarea la internet a regiunilor rurale; realizarea unui studiu pentru verificarea stadiului in care se afla dezvoltarea conexiunii la internet a regiunilor respective; realizarea, de catre toti partenerii, a unor studii de fezabilitate pentru solutiile tehnice aplicabile fiecarei regiuni in parte; realizarea unei e-comunitati locale". La acest proiect, contributia CJ Braila este de 11.375 euro.
Cel de-al treilea proiect se numeste "Concepte de management Integrat al Regiunilor Europene de Mediu Senzitive Protejate". Acesta merge pe ideea ca zonele protejate de mediu devin zone multifunctionale, ce joaca un rol important nu numai in protejarea speciilor si peisajelor, ci si in furnizarea de oportunitati recreationale, contribuind totodata si la satisfacerea nevoilor sociale si economice ale comunitatilor locale. In acest context, principalele obiective ale proiectului se refera la "investigarea problemelor ce apar in cadrul comunitatilor locale definite ca regiuni ale Europei aflate sub protectie si crearea unei tipologii de probleme; crearea unei biblioteci metodologice de tehnici si metode ce pot fi folosite pentru promovarea acordurilor in comunitatile locale; elaborarea unei metodologii pentru crearea unor scenarii alternative de dezvoltare, pentru ariile protejate". Contributia CJ Braila la cofinantarea proiectului este de 6.804 euro.