Mergi la conţinutul principal

Proiecte brăilene înscrise în competiţia «Idei în Ţara lui Andrei»

Două organizaţii de tineret brăilene s-au înscris în competiţia "Idei în Ţara lui Andrei" cu proiecte de dezvoltare comunitară şi de mediu. Este vorba despre Asociaţia Clubul de Turism "Proilavia" Brăila, care a realizat proiectul "Gazde de nota 10!", ce vizează realizarea unei tabere pentru copiii fără posibilităţi, în comuna Viziru, precum şi de Centrul de Tineret Tinklub Brăila, cu proiectul "Brăila pe două roţi", care îşi propune realizarea unor parcări de biciclete şi a unui centru de închirieri de biciclete.
Votul publicului contează 40% din punctajul final, iar 60% din punctaj va fi dat de un juriu al organizatorilor. Pentru a putea vota, este necesar să vă creaţi un cont pe www.taraluiandrei.ro, să selectaţi Brăila şi să căutaţi proiectele la secţiunile de dezvoltare comunitară, respectiv de mediu.
Prin proiectul "Gazde de nota 10!", "Proilavia" şi-a propus să contribuie la dezvoltarea a ceea ce s-a început încă din 1996 în comuna Viziru, anume taberele anuale de vară. "Dorim să creăm un minisat comunitar, format din 10 căsuţe, grup sanitar şi alte facilităţi şi să derulăm tabere pentru cei care au posibilităţi financiare reduse, dar sunt pasionaţi de tot ceea ce înseamnă creaţie. Vom promova un stil de viaţă sănătos, vom arăta că educaţia rurală are multe de oferit şi vom ajuta tinerii şi copiii din comuna Viziru să îşi pună în valoare rolul de gazde. Haideţi să arătăm că judeţul Brăila are cu ce se mândri privind educaţia, spiritul de echipă şi sprijinul comunitar", a declarat Gabriel Lâlă, preşedintele Asociaţiei "Proilavia" Brăila. Mai multe informaţii şi cum se votează puteţi afla la adresa www.proilaviabraila.yolasite.com.
Şi reprezentanţii Tinklub susţin cu argumente proiectul lor. "Prin acest proiect ne propunem să creştem numărul de cetăţeni care folosesc bicicleta ca mijloc de transport verde. Astfel, în locurile frecventate de brăileni ne propunem să realizăm parcări pentru biciclete dotate cu rasteluri pentru ca utilizatorii acestui transport să îşi poată lăsa în siguranţă bicicleta pentru a-şi rezolva problemele. Brăila nu are încă infrastructura dedicată, însă vrem să venim în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor existenţi", arată iniţiatorii proiectului "Brăila pe două roţi". Mai multe informaţii despre proiect pot fi găsite şi pe site-ul: www.pedouaroti.tinklub.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro