Proiect reușit. ,,Asigurarea accesibilității directe pe traseul Silistraru – Unirea – Gropeni către coridorul TEN-T Brăila – Buzău și linia Dunării” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Proiect reușit. ,,Asigurarea accesibilității directe pe traseul Silistraru – Unirea – Gropeni către coridorul TEN-T Brăila – Buzău și linia Dunării”

• peste 35 de milioane lei este suma nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, informează managerul de proiect, Alin-Octavian Ilie

 

Dintr-un comunicat primit la redacție am aflat că valoarea totală a contractului de finanțare este de 42.660.122,81 lei, din care 40.480.596,00 lei (98%) finanțare nerambursabilă și 2.179.526,81 lei contribuție proprie, astfel:  826.139,81 lei (2%) contribuția solicitantului la cheltuielile eligibile și 1.353.387,00 lei contribuția solicitantului la cheltuielile neeligibile. Valoarea eligibilă  nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 35.110.725,43 lei.

Execuția  lucrărilor de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport rutier DJ 255A Silistraru – Unirea – Gropeni a fost realizată în baza acordului contractual încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială Judetul Brăila și S.C. EURO BUILDING S.R.L. Brăila. Durata de execuție a lucrărilor  a fost  de  18 luni  începând cu data de 14.03.2022.

 

În data de 11.08.2023 a avut loc recepția la terminarea lucrărilor.

“Proiectul vizează următoarele rezultate: 1. drum reabilitat și  modernizat, 3303,00 m lungime pistă simplă (cu un sens) de biciclete, construită, 4503,00 mp suprafață trotuare pietonale modernizate/realizate, 2 stații de transport public construite,  1 pod nou,  5 spații de odihnă/relaxare, 35,20 km marcaje rutiere longitudinale rezonatoare, 300,00 mp marcaje rutiere transversale rezonatoare, 150 indicatoare rutiere, 10 stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice”, punctează Alin Octavian Ilie, managerul de proiect. Sursa citată continuă cu prezentarea beneficiilor: creșterea capacității portante a traseului analizat, creșterea mobilității locuitorilor din zonă către centrele polarizatoare, creșterea vitezei medii de deplasare pe tronsonul de drum județean analizat, accesul permanent, rapid și în siguranță al mașinilor de intervenție (poliție, pompieri, salvare), condiții sociale normale pentru locuitorii din zonă, reducerea costului de întreținere pentru mijloacele de transport, reducerea timpului de deplasare, reducerea riscului de producere a accidentelor, reducerea consumului de combustibil. “Toate acestea  vor conduce la dezvoltarea calității vieții și a atractivității localităților din regiunea Dunării”, declară Alin Ilie.           

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 6 „îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de Investiții 6.1. „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”, Operațiunea „Apel dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute de Aria Prioritară 1 – Interconectarea regiunii Dunării a Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunării AP 1B – legături rutiere, feroviare și aeriene”.

“Obiectivul proiectului este reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport rutier a județului Brăila pe traseul Silistraru – Unirea – Gropeni. Tronsonul de drum județean vizat asigură legătura între drumul național DN 2B (localitatea Silistraru) și linia Dunării având lungimea totală de 17,603 km. Prin amenajarea acestui tronson se asigura conectivitatea directă cu coridorul TEN-T Brăila – Buzău și regiunea Dunării”, a punctat managerul de proiect adăugând și beneficiarii direcți: locuitorii unităților administrativ-teritoriale amplasate pe traseul Silistraru – Unirea – Gropeni,  transportatorii locali sau în tranzit, turiștii având ca destinație județul Brăila, agenții economici care investesc în zona tranzitată, Consiliul Județean Brăila prin reducerea cheltuielilor cu întreținerea drumului modernizat.

Beneficiarii indirecți ai rezultatelor proiectului sunt: agenții economici care își desfășoară activitatea în județul Brăila, operatorii de turism și în serviciile conexe activității de turism din județul Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro