Mergi la conţinutul principal

Proiect nou de impozitare şi taxare a firmelor!

Proiectul ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă vine în urma aprobării Noului Cod Fiscal.
În baza noii legislaţii fiscale, potrivit ANAF, se impune actualizarea unor elemente ale actelor administrativ-fiscale emise de organele fiscale în derularea procedurii privind impunerea din oficiu a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor.
"Totodată, având în vedere faptul că în practică unele organe de inspecţie fiscală stabilesc diferenţe de obligaţii fiscale fără a lua în considerare sumele stabilite din oficiu de organele de administrare, cu consecinţa desfiinţării deciziei de impunere din oficiu, se propune reglementarea regimului deciziilor de impunere din oficiu referitoare la obligaţii care privesc perioade care fac obiectul unei inspecţii fiscale", precizează ANAF.
Prin proiectul de ordin se propune aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, precum şi a modelului şi conţinutului următoarelor formulare: Referat privind impunerea din oficiu; Decizie de impunere din oficiu pentru impozitele, taxele şi contribuţiile cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă şi Decizie de desfiinţare a deciziei de impunere din oficiu. Informaţii suplimentare pe www.anaf.ro sau direct la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro