Şcoala cu clasele I -VIII Valea Cânepii, structură a Şcolii cu clasele I-VIII Unirea din judeţul Brăila, implementează, din septembrie 2010, Proiectul Multilateral Comenius "Our planet in our hands", din cadrul Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Săptămâna trecută s-a desfăşurat ultima reuniune de proiect, a cincea, în România. Din ţările implicate au participat 18 elevi şi opt cadre didactice. Şcoala coordonatoare este Collège Paul Langevin din Troyes, Franţa, iar parteneri sunt: Mustafa Eravutmus Ilkögretim Okulu din Turcia, Zespól Szkól z Oddzialami Integracyjnymi im. Janusza Korczaka w Smólniku-Gimnazium din Polonia, Sermukšu Pamatskola din Letonia.
Obiectivele proiectului sunt: însuşirea de cunoştinţe despre problemele de mediu din diferite ţări, dezvoltarea interesului elevilor pentru cultura din ţările partenere, rezolvarea problemelor locale de mediu prin schimbul de cunoştinţe, dezvoltarea abilităţilor sociale - de comunicare, lucru în echipă, îmbunătăţirea cunoştintelor de limba străină şi limba maternă, sesizarea importanţei dialogului intercultural pentru dezvoltarea personală, cunoaşterea sistemului de învăţământ din ţările partenere, organizarea şcolilor, utilizarea tehnologiilor moderne.
Programul stabilit de echipa română a fost divers şi a inclus participarea la lecţii demonstrative, vizite la obiective de interes cultural, istoric sau ecologic, din localitate şi din comuna Unirea, dar şi din municipiul Brăila, Galaţi, Bucureşti, obiectivele vizate în capitală fiind Muzeul Satului, Muzeul de Ştiinţe Antipa şi Palatul Parlamentului. De asemenea, participanţii la proiect au vizitat Castelul Bran şi Castelul Peleş. Programul a inclus şi o vizită la Primăria Brăila, unde primarul Aurel Simionescu le-a oferit informaţii despre unităţile de învăţământ, despre activităţile şi proiectele de mediu desfăşurate în municipiu. La finalul acţiunii s-a organizat un moment festiv, unde fiecare dintre invitaţi a primit un certificat de participare şi s-au formulat concluzii.
Echipa de proiect care a organizat această vizită a fost formată din Aurelia Popescu, coordonatorul proiectului, Aurelia Dârjan, directorul Şcolii, Daniela Tudorache, Vasilica Buzoianu, Dorina Novac, Valentina Gâscă, Bianca Zaharia.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.