Mergi la conţinutul principal

Proiect Erasmus+ la Şcoala Gimnazială “Ion Băncilă”

• recent, unitatea de învăţământ a fost gazda a două seminarii organizate în cadrul proiectului “Tranziţia actului educaţional de la tradiţional la modern prin integrarea mijloacelor, metodelor şi instrumentelor TIC”

 

Vineri, 22 februarie, Şcoala Gimnazială “Ion Băncilă” a organizat seminarele cu titlurile “Integrarea mijloacelor şi instrumentelor TIC în actul didactic” şi “Exploatarea didactică a platformei Moodle”, cu participarea cadrelor didactice din judeţul Brăila. Cele două seminare fac parte din proiectul Erasmus+ “Tranziţia actului educaţional de la tradiţional la modern prin integrarea mijloacelor, metodelor şi instrumentelor TIC” (număr referinţă 2018-1-RO01-KA101-048156), implementat de Şcoala Gimnazială “Ion Băncilă”, în perioada 1 septembrie 2018 - 31 ianuarie 2020.

Seminarul „Integrarea mijloacelor şi instrumentelor TIC în actul didactic” face parte din activităţile de diseminare a informaţiilor provenite din cursul “Empowerment in ICT Skills” (12-16 noiembrie 2018, Saint Julians, Malta), susţinute de către cei trei participanţi la această mobilitate - prof. Marioara Popa, prof. Lavinia Aramă şi prof. înv. primar Carmen Mihaela Băjenaru. Conţinuturile învăţării diseminate în cadrul seminarului au inclus modalităţi de realizare a unui blog, realizarea de exerciţii online (potrivire, rearanjare texte, completare de spaţii libere, alegere multiplă), realizarea de slide-uri animate şi realizarea de benzi desenate pentru activităţi de învăţare.

Seminarul “Exploatarea didactică a platformei Moodle” face parte din activităţile de diseminare a informaţiilor provenite din cursul „Moodle 3: An Introduction for Teachers” (21-25 ianuarie 2019, Sevilla, Spania) susţinute de către participanţii la această mobilitate - prof. Anamaria Dumitriu şi prof. înv. primar Mădălina Craioveanu. Conţinuturile învăţării diseminate în cadrul acestui seminar au inclus diverse noţiuni legate de utilizarea platfomei Moodle -  modalităţi de navigare, utilizarea activităţilor de învăţare, modalităţi de evaluare şi realizarea de teste, modalităţi de înscriere a elevilor pe platformă şi realizarea unor lecţii, posibilităţi de monitorizare a progresului elevilor prin jurnale, rapoarte, notare, statistici, precum şi modalităţi de administrare a unui curs.

Activităţile de diseminare s-au desfăşurat în laboratorul de informatică al Şcolii Gimnaziale „Ion Băncilă”, astfel încât conţinuturile învăţării să fie puse în practică de către cadrele didactice participante. S-au derulat activităţi de învăţare pe baza unei prezentări PowerPoint, a fişelor cu informaţii şi modele realizate de către cadrele didactice participante la curs, precum şi a materialelor elaborate pe durata cursului de către profesorii participanţi la mobilitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro