Mergi la conţinutul principal

Proiect de suflet. Cabinete medicale la Mănăstirile Lacu Sărat și Măxineni

* toate cele 10 mănăstiri din cadrul Eparhiei Dunării de Jos vor avea cabinete medicale dotate cu mobilier și aparatură, precizează surse eparhiale, la inițiativa ÎPS Părinte Casian

 

Cabinete medicale dotate complet la toate cele 10 mănăstiri din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, inclusiv la Mănăstirile Măxineni și Lacu Sărat din județul Brăila. Hotărârea a fost luată în cadrul Sinaxei monahale eparhiale a stareților din Arhiepiscopia Dunării de Jos, în toamna acestui an, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casian.

"Permanent, în cadrul obștilor monahale, grija pentru sănătatea sufletească se împletește exemplar cu cea pentru sănătatea trupească. Având în vedere lunga tradiție a bolnițelor mănăstirești și ținând cont de faptul că unii monahi și monahii au studii medicale de specialitate, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a binecuvântat ca această lucrare de oferire a asistenței medicale în cadrul obștilor monahale eparhiale să se desfășoare în spații amenajate și dotate corespunzător", precizează părintele consilier Rareș Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

Potrivit sursei citate, prin contribuția și sprijinul prof. Alexandru Chiriac, cadru didactic la Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați și managerul unui important lanț farmaceutic din țară, s-a reușit ca, în această perioadă grea, de pandemie, să se poată realiza dotarea celor 10 cabinete medicale mănăstirești cu mobilier, instrumentar și aparatură medicală, precum și cu medicamente necesare.

Primul cabinet medical utilat cu mobilier și aparatură medicală a fost cel de la Mănăstirea "Sf. Vasile cel Mare" din municipiul Galați, spațiile destinate activităților medicale fiind integrate în Clinica "Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian". Pe 24 noiembrie 2020, mobilierul și componentele aparaturii medicale au fost transportate la sediul mănăstirii, fiind apoi instalate în spațiul special amenajat ca și cabinet medical. Valoarea donației făcute numai pentru acest prim proiect eparhial depășește suma de 60.000 de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro