Mergi la conţinutul principal

Proiect de succes pentru 18 copii și tineri cu autism și sindrom Down

* declarat câștigător în octombrie anul trecut, proiectul ”Și eu pot!” a avut în vedere, deopotrivă, sprijinirea copiilor și tinerilor speciali și atragerea voluntarilor în astfel de activități * el a constat în desfășurarea progresivă a unor activități de mișcare realizate cu sprijinul unor kinetoterapeuți, psihologi, profesori de sport și elevi

 

 

 

Demarat în urmă cu cinci luni, proiectul ”Și eu pot!” finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități cu sprijinul Lidl România și susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) a ajuns la final. Implementat de Fundația Comunitară Galați și declarat câștigător dintr-un set de 22 de proiecte înscrise în cursă, proiectul pus în aplicare de Asociația Down Botez Vlad Sergiu și SOS Autism Brăila a avut festivitatea de premiere săptămâna aceasta.

Proiectul a fost evaluat și declarat câștigător în luna octombrie 2020, coordonator fiind Adriana Ene și responsabil comunicare Ștefania Botez. El a avut în vedere, deopotrivă, sprijinirea copiilor și tinerilor speciali și atragerea voluntarilor în astfel de activități. Proiectul a constat în desfășurarea progresivă a unor activități de mișcare, cu sprijinul unor kinetoterapeuți, psihologi, profesori de sport și elevi. Potrivit Ștefaniei Botez, sufletul Asociației Down Botez Vlad Sergiu, "primul câștig dobândit de participanții la proiect a fost socializarea, ritmicitatea programului, bucuria revederii". În al doilea rând, beneficiarii proiectului au cunoscut oameni deosebiți, care vor rămâne alături de ei și în perioada următoare.

"Am avut până la final 18 beneficiari în proiect. Aceștia și-au găsit prieteni noi, și-au făcut cunoscute abilitățile și au fost încurajați de cei 20 voluntari și susținători. Alexandra, Laura, Estera, Mihai, Vlad, Sabin, Denis, Irina, Georgio, Bogdan, Alexia, Oana, Andrei, Dănuț, Vio, Alex, Victor și Alexandru H. le mulțumesc voluntarilor și susținătorilor lor pentru energia, efortul și deschiderea de care au dat dovadă. Le suntem recunoscători doamnelor psiholog Georgela Țăranu, prof. Daniela Latu, nutriționist Daniela Moroianu pentru prelegerile ținute, tinerilor cercetași Sorin Ioan, Andrei și Ana Ilina, Dana Botez, Bianca Ioniță, Andreea Lovin pentru că sunt gata oricând pentru noi, doamnei Camelia Carmen Radu pentru sala pusă la dispoziție, doamnei Camelia Surdu (SC DEXTER SRL) și doamnei prof. Oana Bădilă pentru îndrumarea elevilor spre voluntariat", ne-a spus Ștefania, mama lui Vlad Botez.

Reprezentanta Asociației Down Botez Vlad Sergiu le mulțumește, totodată, celor care și-au pus la bătaie talentul, pregătirea și, nu în ultimul rând, sufletele pentru ca beneficiarii proiectului - copii și tineri diagnosticați cu autism și sindrom Down - să poată spune: "ȘI EU POT!". Recunoștința celor 18 copii și tineri speciali se îndreaptă, totodată, către Carmen-Adriana Bogdan (profesor coordonator), Marius Iulian Constantin, Roxana Samoilă, Ionela Cârlan, Adriana Iordache, Daria Herdes și Maria Pârvu.

Ștefania ne-a vorbit și despre implicarea părinților și bunicilor în proiect. Aceștia nu numai că au venit cu drag la orele de mișcare, alături de copii și tineri, dar au reușit să amenajeze spațiul destinat proiectului printr-un efort susținut, date fiind condițiile impuse de pandemie.

Deși afectați de criză, membrii Asociației Down Botez Vlad Sergiu Brăila s-au adaptat din mers și au participat, anul trecut, la toate evenimentele online destinate copiilor și tinerilor speciali din România. Asociația ajută, totodată, copiii și tinerii cu Sindrom Down din mediul rural și are în vedere construirea unui centru multifuncțional pentru activități destinate copiilor și tinerilor speciali, precum și părinților acestora.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro