Mergi la conţinutul principal

Proiect de peste 9 milioane lei pe PNRR pentru renovarea Școlii Gimnaziale “Constantin Sandu Aldea”

• clădirea cu o istorie de aproape o sută de ani are nevoie de reparații capitale, iar Primăria Brăila vrea să realizeze acest lucru cu fondurile europene disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

 

Școala Gimnazială nr. 6 “Constantin Sandu Aldea”, clădire-monument cu o istorie de aproape o sută ani, în prezent structură a Liceului Tehologic “Anghel Saligny”, ar putea fi complet renovată! Este vorba despre un proiect pe care Primăria Brăila intenționează să îl depună pentru a atrage fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar dacă va fi aprobat de Ministerul Dezvoltării, clădirea de pe Strada Gen. Eremia Grigorescu nr. 55 ar putea fi din nou o bijuterie arhitecturală.

Recent, într-o ședință extraordinară de Consiliu Local Municipal, s-a aprobat un proiect de hotărâre pentru depunerea proiectului “Renovare integrată Școala Gimnazială nr. 6 Constantin Sandu Aldea Brăila, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, cu o valoare maximă eligibilă de 9.353.701,03, fără TVA.

În cadrul aceluiași proiect s-a aprobat și suma de 1.777.203,20 lei, reprezentând TVA, aferentă valorii maxime eligibile, care va fi suportată de la bugetul de stat,  cheltuielile neeligibile care asigură implementarea proiectului urmând să fie suportate din bugetul Primăriei Brăila.

Proiectul de renovare a Școalii Gimnaziale nr. 6 “Constantin Sandu Aldea” vizează reparații capitale, de la lucrări la nivelul fundației și refacerea zidăriei la montarea unui sistem de supraveghere video și realizarea unei căi de acces pentru persoanele cu dizabilități. Foarte important, se vor repara elementele de construcții ale fațadei, care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii. De asemenea, proiectul prevede și lucrări de eficientizare energetică a clădirii.

Înființată în 1922-1923, clădirea Școlii Gimnaziale nr. 6 a fost proiectată de arhitectul Ioan Paxino și este una dintre clădirile cu cea mai frumoasă arhitectură din Brăila. Inițial clădirea adăpostea Școala primară de fete nr. 11 și Școala primară de băieți nr. 10, iar în 1927 a primit numele “I. C. Brătianu”, după liderul Partidului Național Liberal, formațiune politică aflată atunci la putere. Abia în 1992 școala a primit oficial numele de “Constantin Sandu Aldea”.

În prezent, în clădirea Școlii Gimnaziale nr. 6 “Constantin Sandu Aldea” învață elevii de la mai multe clase de profesională de la Liceului Tehologic “Anghel Saligny”, iar în Sala de manifestări (sala de spectacole) din cadrul școlii își are sediul Teatrul de Păpuși “Cărăbuș“.

Precizăm că renovarea Școlii nr. 6 este al doilea proiect pe care Primăria Brăila intenționează să îl depună pe PNRR, primul fiind achiziția a 10 tramvaie electrice destinate transportului public de călători Brăila-Chiscani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro