Mergi la conţinutul principal

Proiect de creștere a eficienței energetice în sediul Jandarmeriei Brăila

• Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila i s-a aprobat la finele anului trecut (noiembrie 2022) cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții «Creșterea eficienței energetice în sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila» • se vor desfășura activități de amploare, ce vor consta în modernizarea instalațiilor de încălzire, răcire și ventilare, refacerea hidroizolațiilor care să asigure impermeabilizarea la nivelul subsolului, fundațiilor și acoperișului tip terasă • este posibil ca, pe viitor, instituția să își mute activitatea într-un alt sediu, pe timpul desfășurării activităților de amploare, însă deocamdată Jandarmeria rămâne în același loc

 

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila, adjunctul inspectorului șef, col. Constantin Țupu, a detaliat ce presupune proiectul de creștere a eficienței energetice în sediul Jandarmeriei. Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila i s-a aprobat la finele anului trecut cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții «Creșterea eficienței energetice în sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila». Se vor desfășura lucrări de amploare, iar la nivelul conducerii IJJ Brăila se are în vedere chiar mutarea temporară într-un alt sediu, asta dacă va fi nevoie. Deocamdată însă, activitatea Jandarmeriei Brăila se desfășoară în același loc din  municipiul Brăila, strada Industriei, nr. 1. 

Structura logistică a inspectoratului a urmărit îmbunătățirea suportului acțiunilor operative (resurse logistice, umane și financiare) prin realizarea unui raport optim între resursele umane, logistice și financiare alocate în funcție de volumul, complexitatea și importanța activităților și indicatorii de rezultat estimați. Urmărim în continuare consolidarea structurii logistice, având în vedere că Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila i s-a aprobat la finele anului trecut (noiembrie 2022) cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții «Creșterea eficienței energetice în sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila», depusă în cadrul apelului de proiecte cu titlul  P.N.R.R./2022/C5/2/B.2.2/1 Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2. – Renovare energetică aprofundată a clădirilor publice în valoare de aproximativ 6 milioane lei cu TVA (5.899.019,09 lei cu TVA)”, a precizat adjunctul inspectorului șef, col. Constantin Țupu.

Potrivit datelor transmise, renovarea aprofundată enunțată va presupune economii de energie primară de peste 60%, prin reabilitarea/modernizarea instalațiilor de încălzire, răcire și ventilare, refacerea hidroizolațiilor care să asigure impermeabilizarea la nivelul subsolului, fundațiilor și acoperișului tip terasă. De asemenea, vor fi refăcute finisajele interioare și exterioare ale clădirii. “În prezent am încheiat etapa premergătoare de actualizare a auditului energetic și a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție asupra clădirii, în vederea încheierii contractului de finanțare”, a mai explicat adjunctul inspectorului șef al IJJ Brăila.

Pe viitor, la nivelul Jandarmeriei Brăila se are în vedere un alt proiect, ce ar avea legătură cu modernizarea poligonului de la Muchea, chiar înființarea unei baze de pregătire fizică, însă potrivit conducerii IJJ Brăila se caută soluții de finanțare pe această linie, mai ales că la poligonul de la Muchea se pregătesc mai multe unități din județele apropiate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro