Proiect cu ghinion pentru Spitalul Județean | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Proiect cu ghinion pentru Spitalul Județean

* unitatea încearcă, pentru a treia oară, să găsească o firmă care să se ocupe de expertiză și să propună o soluție tehnică pentru asigurarea legăturii directe între sălile de operație și noua secție de Terapie * cele 6 luni date ca termen pentru rezolvarea problemei de către Ministerul Sănătății au trecut, însă managerul spitalului a reușit să obțină prelungirea termenului până în noiembrie 2018

 

 

Poate a treia oară e cu noroc. Zilele trecute, a fost publicat, din nou, un anunț în Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru “Expertiză, soluție tehnică, DALI pentru lift exterior și pasarelă care să asigure circuitul pacienților între bloc operator și noul corp ATI”. Asta înseamnă că circuitul pentru pacienți între sălile de operație și cele din Terapie mai are de așteptat, din cauza procedurilor, dar și din cauză că nimeni nu s-a arătat dispus până acum să facă o expertiză și să găsească o soluție tehnică pentru asigurarea legăturii directe între cele două secții ale Spitalului Județean de Urgență Brăila.

Documentația finală trebuie să conțină, printre altele, tema de proiectare, expertiza tehnică, soluția tehnică, DALI, documentații de obținere avize, proiect tehnic și caiet de sarcini.

Valoarea estimată a contractului este de 16.806 lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 13 august 2018, dată la care va avea loc și licitația. Cumpărarea va fi directă, potrivit anunțului. Livrarea contractului se va face până la data de 1 octombrie 2018, iar termenul de plată este stabilit la 60 de zile de la data recepției.

În nota conceptuală aprobată de Comitetul Director încă din 28 noiembrie 2017, se arată că recomandarea proiectantului “Asix Design” SRL, care a realizat documentația pentru “Reabilitare Bloc Operator”, privind necesitatea legăturii directe între cele două secții este montarea unui ascensor cu acest rol și realizarea unei pasarele pe terasa care să facă legătura între zona post operator și nivelele funcționale ale secției Terapie. “Realizarea acestei legături funcționale, pe lângă respectarea legislației medicale în domeniu, va crește gradul de accesibilitate între cele 2 clădiri, va reduce timpul de transport al pacienților și va respecta și circuitele medicale. Soluția propusă pentru realizarea legăturii funcționale este execuția unei pasarele metalice închise peste terasa corpului de clădire ATI, ce nu va afecta structura de rezistență a celor două corpuri de clădire, precum și prelungirea puțului liftului existent în clădirea ATI. Accesul în/și din Blocul Operator se va face prin crearea unui gol de ușă în fațada clădirii. În secția ATI se va accede prin camera liftului existent ce se va prelungi (puțul liftului) până la cota necesară realizării conexiunii”, se explică în documentul menționat.

Pe la finele lunii noiembrie 2017, Spitalul Județean de Urgență Brăila a fost amendat de către Ministerul Sănătății, în urma unui control efectuat de Direcția de Sănătate Publică Galați, cu suma de 1.500 lei (1.000 lei pentru managerul unității sanitare - Delia Râșnoveanu - și 500 lei pentru o asistenta medicală coordonator al serviciului de supraveghere și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale) fix pentru nerespectarea circuitelor funcționale și a structurilor spațiilor funcționale a compartimentelor și serviciilor, dar și pentru nerespectarea regulilor privind regimul și condițiile de acces în unitatea sanitară. Controlul DSP Galați a venit în urma apariției în cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a unor imagini cu modul în care este transportat un pacient proaspăt operat în secția de Terapie, din cauza lipsei unei legături directe dintre Blocul Operator și ATI. Tot atunci, spitalul brăilean a primit termen de conformare de 6 luni, timp în care trebuia construit liftul. Managerul Delia Râșnoveanu a contestat acest termen, susținând că e prea scurt pentru realizarea proiectului, și a reușit să obțină prelungirea cu încă 6 luni. Asta înseamnă că până în noiembrie 2018, liftul exterior ce va asigura legătura directă între cele două secții trebuie să fie gata. Numai că acum Spitalul Județean de Urgență Brăila este la a treia încercare de a găsi o firmă care să facă expertiza tehnică și să propună soluția cea mai bună pentru construirea liftului și pasarelei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro