Ţările participante la acest proiect sunt : Franţa - în calitate de coordonator, Spania, Turcia, Polonia şi România. Scopul proiectului, care se derulează pe parcursul a doi ani şcolari 2015-2016 şi 2016-2017, este de a-i invăţa pe elevi să realizeze filme de scurt metraj. Temele propuse sunt : Europa prin ochii tinerilor - pentru anul I de proiect şi Problemele secolului XXI- pentru anul II de proiect.
În cadrul acestei mobilităţi, care a fost organizată de Liceul Ies de Fene, elevii şi profesorii au participat la primul festival de film de scurt metraj din cadrul proiectului, unde fiecare ţară participantă a propus spre nominalizare câte douã filme. Din cele cinci premii acordate, echipa Liceului Teoretic « Nicolae Iorga » a obţinut Premiul al II-lea cu filmul « Who am I? », realizat de elevul Caşu Andrei din clasa a XI-a B. S-a acordat şi un premiu special, cel al profesorilor, ales din filmele care nu au fost nominalizate în cadrul festivalului, acesta fiind obţinut de echipa din Polonia. Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc în ultima zi a mobilităţii la Teatrul Joffre din Ferrol. în urma vizionãrii filmelor realizate de elevi, au avut loc workshopuri în care s-au discutat temele alese de elevi, mesajul transmis în filmele lor, coloana sonora aleasă, subtitrarea filmelor şi interpretarea rolurilor.
Elevii au participat la un workshop în care au învăţat şi au aplicat tehnicile de realizare a unui film horror, sub îndrumarea unor specialişti în domeniu. Câte un reprezentant din fiecare ţarã a fost invitat la un interviu la postul local de radio Radiofene. Cazaţi la familiile elevilor din Spania, ei au avut ocazia să cunoascã regiunea Galicia, să descopere patrimoniul cultural şi să vizioneze un film la Galician Centre of Image Arts din oraşul A Coruña, să guste din gastronomia locală şi să lege prietenii durabile. Pasiunea pentru film şi limba engleză a reunit elevii din cele cinci ţari timp de o săptămână într-o frumoasã experienţă culturală, artistică, lingvistică şi turististică pe tărmul oceanului Atlantic.
Profesorii participanţi la mobilitate au fost Doroftei Elena Simona - coordonatorul proiectului, Ion Elena Laura şi Stupariu Ionica. Elevii participanţi au fost : Caşu Andrei, ţecu Bianca, Necula Cristiana, Negriloiu Cristina şi Sîmpetru Alexandra. în anul şcolar următor, Romania va fi ţara gazdă şi va încheia proiectul cu cel de-al doilea festival de film de scurt metraj.