Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prohibitia se aplica si in cazul pescuitului de trotuar

Pescuitul interzis, de pe trotuar! Au aflat ieri, pe buzunarul lor, citiva pescari braileni, care au dat la undita, pe o strada inundata din port.
In zona portului Braila, din cauza infiltratiilor, sint inundate doua strazi, nivelul apei ajungind la circa un metru. De citeva zile, pescarii profita de balta formata si dau la peste, chiar de pe treptele unei cladiri aflate pe faleza. Desi stiau ca ne aflam in plina perioada de prohibitie, acestia au sperat ca interdictiile sint valabile doar pe malul apelor, nu si in cazul in care pescuiesc pe trotuar. Daca, in opinia pescarilor de trotuar, ceea ce fac este o distractie nevinovata, jandarmii sint de alta parere, acuzind incalcarea reglementarilor legale, privind instituirea prohibitiei. Ieri, la prinz, pescarii au fost luati ca din oala de o patrula de jandarmi si, chiar daca nu apucasera sa prinda mare lucru, au platit scump, pentru incercarea de a practica acest pescuit original.
"Dar n-am facut nimic, domnule! Am bagat si eu un bat in apa, ce-am facut? Stiu ca e perioada de prohibitie, dar nu sint la Dunare, nu e nimic ilegal. Asta este o balta, cu apa iesita din canalizare. Dar n-am facut nimic, am venit si eu cu un bat", s-a scuzat unul dintre pescarii surprinsi de jandarmi. "Vi se pare normal sa pescuiti pe strada? Credeti ca sinteti in afara legii, daca pescuiti aici? Face parte sau nu, din Dunare, apa asta? Daca face, nu este evident ca n-aveti voie sa pescuiti?", l-au intrebat oamenii legii pe un alt pescar, care a dat intruna din umeri. Actiunea de control facuta de jandarmi i-a revoltat insa pe citiva dintre brailenii care se aflau in zona, pentru a vedea care este nivelul apelor fluviului. "Ce au facut domnule, au omorit pe cineva? Ce daca e prohibitie? Asta-i joaca de copii, dom'le, nu-i nimica! De fapt, nu pescuiesc pe Dunare! Sint in strada, uitati! Asta e o joaca, are omul trei pesti prinsi, de azi dimineata! Au venit cu masina, gata, le ia capul, ca au facut nu stiu ce...".
Oamenii legii intentioneaza insa sa continue controalele, in contextul in care, mai nou, pescuitul la trotuar a devenit sport de masa, la Braila. "Datorita debitului crescut al Dunarii, pescarii au ajuns sa dea la undita chiar si pe strazile Brailei. Legea este insa lege, trebuie aplicata, in orice conditii, si in conditiile in care ne aflam in perioada de prohibitie, vom continua aceste actiuni si vom aplica sanctiuni celor care nu respecta prevederile legale in domeniu", ne-a declarat cpt. Bogdan Ene, din cadrul Jandarmeriei Braila. Daca sint prinsi de jandarmi, distractia pescuitului pe strada ii costa pe amatori intre cinci si zece milioane de lei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii