Progresele tehnologice, sprijin pentru business | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Progresele tehnologice, sprijin pentru business

• dezbatere în cadrul proiectului „Digital UP: Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” • cea de-a treia dezbatere din cadrul seriei de conferințe din proiectul „Digital UP: Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” va avea loc astăzi, 22 noiembrie, începând cu ora 10:30 la Congress Hall Palas Iași și este ultima conferință din acest an • se vor dezbate beneficiile digitalizării, progresele tehnologice, procesele care pot fi automatizate în afaceri și se va vorbi despre nevoia de digitalizare într-un business sau într-o organizație

 

Proiectul „Digital UP: Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” a debutat la Constanța, cu o inițiere în peisajul complex al transformării digitale.

La Brașov, participanții la dezbatere au subliniat rolul digitalizării în creșterea competitivității afacerilor mici și mijlocii și în supraviețuirea acestora în vremuri complicate, de criză

Proiectul „Digital UP: Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri este inițiat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)• împreună cu  Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA), susținut de Vodafone Business și moderat de către Alessandra Stoicescu.

Proiectul „Digital UP” face parte din categoria de inițiative care sunt organizate pentru a încuraja antreprenorii mici și mijlocii (IMM-uri) să înțeleagă și să adopte transformarea digitală, a observat Cristina Chiriac, Președinta CONAF.

„În esență, urmărim crearea unei culturi a transformării digitale în rândul antreprenorilor, pentru că observăm că în acest moment, o afacere se bucură de succes în piață dacă utilizează tehnologii moderne pentru a îmbunătăți operațiunile, sistemele, procesele și nu în ultimul rând, satisfacția clienților. Pentru ca afacerile mici și mijlocii să-și accelereze transformarea digitală trebuie să creăm o cultură de adaptabilitate la evoluția tehnologiei digitale. Conferințele din programul „Digital UP: Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” sunt etape ale acestei călătorii de tranziție, în care antreprenorii înțeleg, acceptă și îmbrățișeză noile tehnologii”, a declarat Cristina Chiriac.

O analiză recentă a companiei de consultanță McKinsey descrie o creștere puternică a economiei digitale în România, care acoperă însă doar 6% din produsul intern brut (PIB), dar are un ritm anual de creștere de trei ori mai mare decât viteza cu care se mișcă economia.

Economia digitală românească este dominată de comerțul digital, care produce două treimi din cifra totală de 15 miliarde de euro cumulată în 2021. Interesant, raportate la numărul de locuitori, cele 10 miliarde de euro produse în comerțul digital descriu o amploare de mici dimensiuni a afacerilor. Această valoare per capita modestă, de 500 de euro anual, poate ascunde ipoteza că, în fond, actorii principali ar putea fi marile lanțuri de  comerț și giganții fast-food prezenți în România. Perspectivele sunt însă încurajatoare și în 2030 economia digitală românească are potențialul de a ajunge la 52 miliarde de euro.

Ascensiunea tehnologiei digitale facilitează deci dezvoltarea afacerilor și trebuie să încurajăm antreprenorii să îmbrățișeze transformarea digitală și în ecosistemul afacerilor mici și mijlocii, consideră Cristina Chiriac.

„Încercăm să impunem o perspectivă realistă asupra evoluției peisajului economic, deoarece este evident faptul că progresele tehnologice schimbă scenariul antreprenorial. Acum, întreprinderile se confruntă cu costuri în spirală ale energiei, inflație record și un posibil declin al economiei, iar antreprenorii trebuie să profite de oportunitățile deschise de tehnologie pentru a rezista în piață și pentru a-și consolida afacerile. Abilitatea de a gestiona noi modele de afaceri și de a îmbunătăți performanța și competitivitatea companiilor lor depinde de introducerea tehnologiei digitale în ADN-ul afacerii. Actualul scenariu antreprenorial de succes se bizuie pe transformarea digitală, care ajută companiile să-și înțeleagă clienții, să-și modernizeze fluxurile de lucru, să-și scaleze rezultatele și astfel, să devină proactive, rezistente și eficiente”, a adăugat Cristina Chiriac.

Evenimentul va fi moderat de Alessandra STOICESCU, va începe cu o intervenție live a domnului Ioan Marcel BOLOȘ, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, iar speakerii prezenți la cea de a treia conferință „Digital UP” vor fi: Cristina CHIRIAC, Președintă CONAF, Mihai CHIRICA, Primarul municipiului Iași, Marius POȘA, Subsecretar de stat în ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin VIȘOIU, National Sales Director la Vodafone Business, Cătălin NIȚĂ, Executive Director la Federația Patronală Petrol și Gaze, Doina CEPALIS, CEO Te-Rox Prod, Emanuel GUȚAN, Country Manager Europa Centrală și de Est la ECOLAB România, Raluca RADU, Country Manager Answear România, Alexandru BĂLOI, Global Partner Solutions Director la Microsoft România, Nicoleta MUNTEANU, fondatoare Kids in Business, Vicepreședintă CONAF, Alexandru HOLICOV, fondator și CEO Adservio, Ana Maria STANCU, CEO Bucharest Promo Robots, Ciprian CAZACU, co-fondator și CEO Easy Sales, Roxana MIRCEA, Fondator Rei International Consulting, Vasile Daniel VĂIDEANU, Director Executiv Adjunct, OIR PECU regiunea Nord-Est.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se transmit la rsvp@conaf.ro

Parteneri media: Radio România Actualități, AGERPRES, Alo, Iași, Antena 3 Constanța, Antena 3 Vâlcea, Autobild, BiziLive, Capital.ro, Curs de Guvernare, Chindia Media, City Press Constanța, Club Antreprenor, E-Femeia, EM360, Evenimentul Regional al Moldovei, Focus Energetic, Gold FM, Iași TV Life, Infofinanciar, Iubim Brașovul, La pas prin Brașov, Litoral TV, Mașini și Utilaje, Obiectiv Vocea Brăilei, Profit TV, Radio Hit Iași, Revista Biz, Revista Cariere, Săptămâna Financiară, TeLeM Iași, Transilvania 365, Ultima Oră, ViaCluj TV, Vocea Vâlcii, Wall-street-ro, Psychologies, Energynomics, Transilvania Business, Financial Intelligence, Radio România Brașov, Radio România Iași, Radio România Constanța, Bucowina Plus și Govnet.

• Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse. CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 10 patronate, 5 asociații, 24 sucursale și peste 3.200 de companii.

CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltăm și finalizăm proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro