Mergi la conţinutul principal

Programul Teatrului “Maria Filotti” din acest weekend: “Un cuplu ciudat” și “Naufragiat”

• “Un cuplu ciudat” se joacă sâmbătă, 26 noiembrie, iar “Naufragiat” este programat duminică, 27 noiembrie

 

În acest weekend, Teatrul “Maria Filotti” Brăila își deschide din nou larg porțile pentru spectatori, cărora le-a pregătit două reprezentații.

Astfel, sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala Mare, aveți întâlnire cu “Un cuplu ciudat” de Neil Simon, regia Dan Mirea, un spectacol în care, încă după prima ridicare a cortinei, veți intra în haosul comic, dar și incitant, al celor șase prietene: Olive, Florence, Mickey, Vera, Renee și Sylvie. Prin puterea sa comică, spectacolul “Un cuplu ciudat” vă va face să priviți un tablou cotidian în care umorul situațiilor neplăcute se îmbină perfect cu neprevăzutul. Un apartament dominat de jocuri de societate, de probleme maritale și nu numai, creează un cadru aproape familiar, în care publicul va avea ocazia să admire ușurința cu care personajele noastre vor pendula între disperare, crize conjugale, prietenie și un strop de Español.

“Acest spectacol mi-a oferit atât mie, cât și actorilor, șansa să descoperim inepuizabilul comic al acestui text fascinant. Regizoral, am încercat să dau o notă de originalitate comicului de situație creat de autor și să ofer șansa spectatorilor de a vedea un spectacol în care adevărul și sinceritatea oferă răspunsuri, pe care atât noi ca artiști, cât și spectatorii le căutam în Teatru”, afirmă regizorul Dan Mirea.

Distribuția spectacolului “Un cuplu ciudat”: Monica Ivașcu, Flori Popa, Elena Andron, Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Wanassa Radu, Silvia Tariq, Zane Jarcu și Dan Moldoveanu. Scenografia îi aparține lui Daniel Divrician.

Duminică, 27 noiembrie, la Sala Mare, de la ora 18.00, puteți viziona un spectacol ce vă poate face să vă (re)îndrăgostiți de teatru. Este vorba despre

“Naufragiat - Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont (povestite de el însuși)” de Donald Margulies, un text montat în premieră în România, la Teatrul “Maria Filotti”, de regizorul Andrei Huțuleac. “Naufragiat”

“«Naufragiat!» este rezultatul unui efort colectiv de a aduce în lumina reflectoarelor textul lui Donald Margulies, montat în premieră în România. Alături de actorii Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Nicholas Cațianis, Corina Borș, împreună cu scenografa Maria Nicola și light-designer-ul Lucian Moga, susținuți cu profesionalism de corpul tehnic al teatrului, am încercat să oferim publicului șansa de a se reîndrăgosti de un teatru curat, capabil să spună povești coerente, inteligibile și care emoționeză un spectru cât mai larg de spectatori, indiferent de vârstă sau de nivelul de educație. Îmi place să cred că am făcut un spectacol care se adresează celor mulți fără a sacrifica în niciun fel elementul altitudinar care le vorbește celor puțini”, susține regizorul Andrei Huțuleac.

Distribuția: Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Corina Borș. Traducerea - Corina Moise, scenografia - Maria Nicola, light design - Lucian Moga.

Bilete la cele două spectacole din acest weekend pot fi achiziționate online, pe site-ul www.blt.ro, sau de la Agenția teatrală, telefon 0239.613.969. Pentru a fi la curent cu evenimentele și suprizele ce vă așteaptă urmăriți site-ul www.tmf.ro, pagina de Facebook Teatrul “Maria Filotti” și Instagram “Teatrul Maria Filotti”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro