Programul "Lapte - corn" va fi înlocuit de "After - school" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Programul "Lapte - corn" va fi înlocuit de "After - school"

Programul "After - school" este binevenit la Brăila, dar imposibil de realizat, deocamdată, în instituţiile de învăţământ. Intenţia ministrului Ecaterina Andronescu de a înlocui, din toamnă, programul "Lapte - corn" cu un nou program "After-school", este apreciată de directorii brăileni, însă, majoritatea ridică problema spaţiului. "Un program "After-school" poate fi introdus numai după o evaluare a spaţiilor de învăţământ existente în fiecare şcoală. Este un program aplicabil şcolilor care funcţionează într-un singur schimb, au cantină şcolară sau spaţii care se pot amenaja corespunzător, atât pentru servirea mesei cât şi pentru desfăşurarea activităţilor extracurriculare. Credem că, pe lângă problemele de ordin administrativ, este importantă consultarea părinţilor din fiecare şcoală în legatură cu introducerea unui asemenea program", a precizat directorul Şcolii "Mihai Eminescu", prof. Maria Neicu.

Programul "After - school" presupune o masă caldă, lecţii sub supraveghere, activităţi extracurriculare, artistice sau sportive. Acest program va fi introdus treptat în şcoli, la început în instituţiile unde există spaţiul necesar, urmând ca ulterior să se construiască mai multe clădiri care să adăpostească elevii la after-school. Costurile pentru masa elevilor, va fi suportat parţial din fondurile pentru programul "Lapte - Corn" şi parţial din banii părinţilor.

Directorul Şcolii "Anton Pann", prof. Cici Bolovan, este de părere că ideea implementării programului "After - school" este binevenită: "Este o idee foarte bună pentru că elevii au nevoie de ajutor suplimentar. Majoritatea părinţilor sunt foarte ocupaţi, iar propunerea ar fi binevenită. Însă, nu ştiu în ce măsură părinţii elevilor noştri vor avea bani să contribuie la acest program, noi ne confruntăm cu nişte probleme mai speciale. Cu siguranţă vor veni mai mulţi copii la şcoală pentru că vor beneficia de ajutor".

Liceul "D. P. Perpessicius" şi Şcoala "George Coşbuc" sunt familiarizate, deja, cu programele gen after - school. "Noi avem şi şcoală, şi condiţii pentru un astfel de proiect. Mi se pare o idee foarte bună, pentru că hrana ar fi foarte consistentă şi diversificată. La noi a funcţionat un astfel de program, aproximativ, doi ani, însă, am făcut o pauză din cauza reabilitării liceului. Părinţii au fost foarte mulţumiţi de program, noi asigurând şi pregătirea lecţiilor şi a activităţilor extracurriculare. Ideea doamnei ministru e foarte bună, dar contează cum se va pune în practică", ne-a spus directorul adjunct al Liceului "D. P. Perpessicius", prof. Ane Mary Luca. Directorul Şcolii "George Coşbuc", prof. Mariţa Breabăn, a implementat un program after-school şi a şi realizat un proiect pe aceeaşi temă, dar nu a obţinut finanţare pentru că includea şi o masă caldă şi erau bani mulţi. "Am continuat, totuşi, acest program, elevii aducându-şi de acasă un pacheţel. Stăteau la şcoală numai două ore, dar părinţii erau mulţumiţi, mai ales că nu le-am cerut niciun ban, învăţătorii au primit ca stimulent acel premiu de 2%", a mai adăugat prof. Mariţa Breabăn.

Elevii Şcolii "Spiru Haret" şi, eventual, cei ai Şcolii "Al. I. Cuza" ar putea mânca o masă caldă la cantina Grupului Şcolar "Edmond Nicolau". "Practic, la cantina noastră există capacitate să vină elevii de la mai multe şcoli să primească o masă caldă, dar ar trebui modernizată cantina şi mărit numărul de personal, pentru că în sistemul actual nu se poate", a spus profesoara Teodora Ilie, directorul Grupului Şcolar "Edmond Nicolau".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro