Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Programul "Lapte-corn", primit foarte bine de elevii de gimnaziu

Initiativa Guvernului, de a introduce in programul "Lapte-corn" si elevii de gimnaziu, s-a bucurat de aprecierea scolarilor si a profesorilor. Directorul adjunct al Scolii nr. 5, Violeta Alexandru, a spus ca elevii de gimnaziu au fost incintati de faptul ca primesc si ei o gustare la scoala. "Nu ne asteptam sa primeasca bine initiativa, mai ales cei mari, dar nu au fost probleme de acest gen. Inainte de prima gustare le-am facut instructaj despre cum se procedeaza cu ambalajele. Majoritatea maninca ceea ce primesc pentru ca parintii nu au bani. Este bine ca nu au primit lapte, ci unt, cred ca si acesta este un motiv pentru care elevii mari nu au obiectat", a explicat directorul adjunct Violeta Alexandru. Responsabilul de program de la aceasta unitate scolara, Lenuta Serban, a precizat ca nu au fost probleme cu laptele furnizat, insa cornurile vin uneori vechi, desi sint in termenul de garantie. "Am reclamat situatia la furnizor, in ziua urmatoare problema s-a remediat, dupa care din nou apar cornurile vechi. O alta problema este monotonia meniului. Acum doi ani ni se aducea doar doua zile pe saptamina corn si lapte, acum, de la inceputul anului nu am mai iesit din corn si lapte. S-au cam saturat copiii. Poate ar fi bine sa ne varieze si noua meniul. Este pacat sa-si bata joc de program pentru ca elevii nostri chiar apreciaza, au nevoie de gustare si daca tot se cheltuie niste bani, sa se cheltuie cu folos pentru copii. Avem si citiva copii care nu vor sa ia gustarea si o lasa pentru altii. Cea mai mare bucurie este atunci cind lipsesc colegi de-ai lor si unii pot lua doua portii", a spus administratora Lenuta Serban.
Si la Scoala nr. 9 situatia este aceeasi. Prof. Maria Marin, care se ocupa de programul "Lapte-corn" la gimnaziu, a remarcat ca dupa-amiaza cornurile sint mai bune decit cele de dimineata si ar fi vrut ca sa fie la fel de bune si cele de dimineata.
Conducerea scolii "Mihai Eminescu" a avut multa grija pentru cum vor primi programul cei de gimnaziu, mai ales ca unii elevi primeau pachet de acasa. "In prima zi am intrat la clase si le-am explicat ca este dreptul lor sa primeasca aceasta gustare, ca o primesc toti copiii din scoli si ca sint multi copii defavorizati pentru care aceasta este singura gustare si sa nu-si bata joc de ceea ce primesc. Cornurile sint in termen, proaspete, nu avem probleme de calitate cu produsele. Unii care nu vor sa manince la scoala le iau acasa, altii le lasa pentru cei mai sarmani, dar acestia nu intotdeauna accepta sa ia mai multe portii", a spus directorul adjunct de la "Mihai Eminescu", prof. Evelina Dumitrascu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii