Mergi la conţinutul principal

Programul eparhial "Vacanța din pridvorul bisericii"

* pentru vara aceasta sunt planificate zeci de tabere la care sunt așteptați să participe aproximativ 2.000 de copii și tineri

 

 

Pe 9 iunie, la Așezământul Social-Filantropic "Sf. M. Mc. Pantelimon" - Lacu Sărat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc întâlnirea de lucru din cadrul Programului eparhial dedicat tinerilor și intitulat sugestiv "Vacanța din pridvorul bisericii". La eveniment au participat 60 de clerici din cele 8 protopopiate ale Eparhiei Dunării de Jos, iar lucrările au fost coordonate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian. Întrunirea a avut ca scop evaluarea activităților desfășurate în prima ediție a Programului eparhial "Vacanța din pridvorul bisericii" din anul 2018 și proiectarea, planificarea și organizarea celei de-a doua ediții a acestui program pentru vara anului 2019.

În cuvântul adresat celor prezenți, chiriarhul Dunării de Jos a apreciat efortul preoților în câmpul pastoral-misionar îndreptat către copii și tineri și a subliniat nevoia de dedicare și consecvență a preoților în pastorația tinerilor. În urma activităților desfășurate, care cuprind dialoguri pe teme și problematici propuse de tineri, programe artistice, jocuri, manifestări creative și recreative, a rezultat că un rol foarte important trebuie să-l aibă rugăciunea și Sfânta Euharistie.

În cadrul întâlnirii, au fost identificate tipuri de activități religioase, cultural-artistice, filantropice și recreativ-sportive specifice Programului Catehetic Național "Hristos împărtășit copiilor", iar preoții participanți au oferit exemple de bună practică pe care le-au experimentat în cadrul primei ediții a programului, cu copiii din cadrul grupurilor catehetice parohiale.

"Expunerile preoților referitoare la activitățile de vacanță din anul anterior au creat un real schimb de experiență benefic autoevaluărilor, dar și proiectărilor unor activități cu mai mare impact educațional în rândul copiilor și tinerilor. În vacanța de vară a anului 2018, în Eparhia Dunării de Jos s-au derulat un număr de 47 de activități și programe parohiale la care au participat aproximativ 1.500 de tineri din eparhie, atât din mediul rural, cât și din mediul urban. Pentru vara aceasta au fost planificate 8 tabere la mănăstiri din Eparhia Dunării de Jos și 56 de tabere și programe parohiale pentru copii și tineri, la care organizatorii se așteaptă să fie o participare de aproximativ 2.000 de persoane", anunță Arhiepiscopia Dunării de Jos printr-un comunicat de presă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro