Mergi la conţinutul principal

Programul ”Femeia Antreprenor 2022”, liber la finanțare

* apelul de finanțare pentru Programul "Femeia Antreprenor 2022" se deschide astăzi, 18 august, informație transmisă de secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Florin Dobrescu (foto), fostul prefect al județului Brăila * potrivit acestuia, Programul "Femeia Antreprenor 2022" va oferi granturi în valoare de până la 200.000 de lei, cu asigurarea unei cofinanțări de minim 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

 

Vești bune pentru investiții: se pot depune dosarele pentru Programul ”Femeia Antreprenor 2022”. Informația a fost transmisă, ieri, printr-un comunicat de presă, de secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Florin Dobrescu, în care a precizat că astăzi, 18 august, se deschide apelul de finanțare pentru respectivul program, prin care femeile care dețin cel puțin 50% din părțile sociale/acțiunile unei societăți comerciale pot obține fonduri nerambursabile în valoare de maximum 200.000 de lei.

Astfel, înscrierea în cadrul programului, precum și implementarea și derularea măsurii de sprijin se vor face exclusiv on-line, prin intermediul platformei IMM-Recover, care poate fi accesată pe https://granturi.imm.gov.ro. Sesiunea va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. Pentru informații legate de particularitățile acestei măsuri de sprijin a fost înființat un Call Center, iar numărul de telefon este 021-9059, după cum a menționat secretarul de stat. "Prin implementarea Programului Femeia Antreprenor 2022, ne dorim îmbunătățirea performanțelor economice ale întreprinderilor înființate sau conduse de femei, dezvoltarea capacității și spiritului antreprenorial în rândul femeilor, creșterea gradului de tehnologizare și digitalizare a societăților conduse de femei. Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii va fi implementat conform Pachetului de stimulare economică România Tech Nation de sprijinire și impulsionare a digitalizării economiei – Componenta 'Woman in Tech' din Programul de Guvernare", a declarat fostul prefect al județului Brăila, Florin Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Potrivit acestuia, Programul "Femeia Antreprenor 2022" va oferi granturi în valoare de până la 200.000 de lei, cu asigurarea unei cofinanțări de minim 5% din valoarea eligibilă a proiectului. Bugetul aprobat pentru anul 2022 pentru întreg programul este de 157.624.000 lei, sumă din care se va asigura finanțarea a aproximativ 800 de societăți. "Nu este primul an în care ministerul nostru implementează programe de sprijin dedicate femeilor manager, măsurile gestionate în anii anteriori fiind foarte apreciate la nivel european, dar și de către doamnele care conduc afaceri în România. În afara acestui program special dedicat antreprenoriatului feminin, doamnele pot aplica, în funcție de activitatea economică desfășurată, la celelalte scheme de ajutor, care urmează a fi lansate de către ministerul nostru în acest an, cum ar fi Programul național multianual pentru microindustrializare, Programul de dezvoltare a activităților de comerț și prestări servicii", a mai spus Florin Dobrescu.

Procedura de implementare a Programului a fost publicată în Monitorul Oficial, joi, 11 august, și poate fi studiată accesând  https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2022-08-11-25729569-0-procedura-femeia-antreprenor-2022.pdf, iar anexele accesând http://turism.gov.ro/web/2022/08/11/18-august-2022-ora-1000-deschiderea-apelului-femeia-antreprenor-2022/  .

Ajutorul va fi acordat în funcție de numărul de locuri de muncă nou create, respectiv maximum 100.000 lei/beneficiar pentru crearea și menținerea unui singur loc de muncă și maximum 200.000 lei/beneficiar pentru crearea și menținerea a două locuri de muncă.

Conform informațiilor puse la dispoziție  de către secretarul de stat, Florin Dobrescu, printre cheltuielile eligibile din Programul ”Femeia Antreprenor 2022” se numără achiziționarea de echipamente tehnologice; de spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări servicii și comerț; de mijloace de transport; de mobilier; cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale; salarii, utilități, servicii de contabilitate; consultanță pentru întocmirea documentației în vederea obținerii finanțării în cadrul prezentului program și/sau pentru implementarea proiectului, în valoare eligibilă de maxim 10.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro