Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Programe de prevenire si combatere a delincventei juvenile, in scoli

Specialistii Biroului de asistenta si sprijin pentru readaptarea copilului cu probleme psihosociale, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, au participat la o intilnire organizata cu elevii clasei a IX-a de la Grupul Scolar "Ana Aslan". "Actiunea are ca scop punerea in aplicare a obiectivelor Conventiei de Parteneriat incheiate, privind prevenirea si combaterea fenomenului de predelincventa si delincventa juvenila in licee", a declarat directorul general adjunct al DGASPC Braila, jurist Simona Cimpoaie.
Potrivit sursei citate, in cadrul intilnirii au fost luate in discutie atit drepturile copilului, cit si obligatiile care decurg din acestea, remarcindu-se importanta comunicarii pozitive, ca metoda eficienta de combatere a comportamentului antisocial.
De asemenea, s-a pus accent pe cauzele si pe efectele comportamentului antisocial. Din chestionarele completate de copii, a reiesit nevoia lor de a discuta pe teme cit mai diverse, cum ar fi: violenta in familie, relationarea copil-familie, relationarea copil-cadru didactic si discutii privind dezvoltarea personala.
Dupa cum a afirmat directorul general adjunct al DGASPC Braila, analizarea chestionarelor aplicate a condus la concluzia ca elevii au apreciat aceasta intilnire ca fiind foarte interesanta, relaxanta si utila, ei manifestindu-si dorinta de mai fi organizate astfel de actiuni in liceul lor.
"Ne-am propus sa realizam astfel de intilniri cu elevii din toate scolile si liceele din municipiul Braila. Pina in prezent, am desfasurat astfel de actiuni cu elevii de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci", Liceul Teoretic "Panait Cerna" si Grupul Scolar "Ana Aslan", a mai declarat Simona Cimpoaie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii