Programe de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Programe de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă


Astfel, conform prevederilor legale în vigoare, poate fi încadrată, ca ucenic în muncă, orice persoană ce a împlinit vârsta de 16 ani, dar nu mai mult de 25 de ani, şi nu deţine o calificare pentru ocupaţia în care se organizează ucenicia la locul de muncă. Persoana fizică poate încheia un contract de ucenicie la locul de muncă, în calitate de ucenic, şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunostinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională. Lipsa acordului părinţilor sau al reprezentanţilor legali atrage după sine nulitatea absolută a contractului de ucenicie. În vederea formării profesionale a ucenicului, angajatorul are obligaţia de a desemna un coordonator de ucenicie, salariat al angajatorului. Durata contractului de ucenicie la locul de muncă nu poate fi mai mare de 3 ani şi mai mică de 12 luni. De asemenea, ucenicul poate fi supus unei perioade de probă care nu va depăşi 30 de zile lucrătoare.

AJOFM dă subvenţii celor care angajează ucenici

Angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, conform prezentei legi, poate primi lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de ucenicie, pentru acel ucenic, o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.
"Rugăm angajatorii care doresc să-şi califice prin ucenicie la locul de muncă propriii angajaţi, să comunice această intenţie Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila în cel mai scurt timp", a spus Simona Adriana Cârligea, directorul executiv al AJOFM Brăila. Informaţii suplimentare privind ucenicia la locul de muncă sunt oferite la Centrul de Formare Profesională al AJOFM Brăila, situat pe strada Sergent Tătaru, nr.2, Corp B, etaj 3, sau la numerele de telefon 0239/613.080, respectiv 0239/613.034, persoana de contact fiind Luca Argentina.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro