Mergi la conţinutul principal

Programe de formare profesională gratuite pentru șomerii cu studii superioare

* este vorba despre un curs de formator ce va fi organizat de AJOFM Brăila, luna aceasta

 

Șomerii cu studii superioare înregistrați în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila se pot înscrie în perioada următoare pentru a participa la programe de formare profesională gratuite, în ocupația de formator. Cheltuielile pentru aceste cursuri vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice, iar șomerilor care vor face naveta pe perioada cursului le vor fi deconte abonamentele/biletele de transport.

Pentru a putea participa la aceste programe de formare profesională brăilenii fără loc de muncă trebuie să se înregistreze ca șomeri în evidențele AJOFM Brăila. Prin șomer se înțelege persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani și până la îndeplinirea condițiilor de pensionare; starea de sănătate și capacitățile fizice și psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci; nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimularii ocupării forței de muncă, în vigoare (526 lei);  este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar gasi un loc de muncă.

Șomer înregistrat este persoana care îndeplinește cumulativ condițiile menționate anterior și care se înregistrează la agenția pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau, după caz, reședința ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care funcționează în condițiile prevăzute de lege, în vederea obținerii unui loc de muncă.

Informații suplimentare despre cum se pot înregistra șomerii în evidențele agenției și, implicit, beneficia de măsurile active oferite, precum informare, consiliere, medierea muncii, formare profesională etc, se pot obține de la sediul  AJOFM Brăila din B-dul Dorobanților, nr. 603-605, la Centrul de Formare Profesională al agenției din Str. Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”) sau la telefon 0239/613034.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro