Mergi la conţinutul principal
În contextul stării de alertă medicală

Program de vizite suspendat la Secția Psihiatrie Cronici Adulți de pe Șos. Baldovinești

• din 7 ianuarie, a fost suspendat programul de vizite la Secția de Psihiatrie Cronici Adulți, de pe Șoseaua Baldovinești 3, unde sunt internați 140 de pacienți • la celelalte secții, programul de vizită a fost redus de la 30 la 15 minute, iar vizitatorii vor primi echipament de protecție • Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon” asigură în continuare asistență de specialitate (psihiatrică) pentru copii, prin Ambulatorul Integrat de Pediatrie, iar pentru urgențe la camera de gardă

 

În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de avalanșa îmbolnăvirilor de gripă din ultimele zile și a măsurilor sanitare luate, la indicația Ministerului Sănătății, în unitățile sanitare din toată țara, conducerea Spitalului de Psihiatrie „Sf. Pantelimon” Brăila a decis suspendarea, respectiv limitarea programului de vizite în secții, pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Pe de altă parte, Compartimentul COVID al spitalului, cu 29 de paturi, este pregătit în orice clipă să preia bolnavi, dacă este cazul. Ultimii doi pacienți internați în acest compartiment au fost externați în luna noiembrie 2022.

„La Secția de Psihiatrie Cronici Adulți, de pe Șoseaua Baldovinești nr. 3, unde avem, la acest moment, 140 de bolnavi internați, a fost suspendat programul de vizite încă din data de 7 ianuarie 2023. Din fericire, în Compartimentul COVID al spitalului nu mai avem pacienți internați din luna noiembrie. În celelalte secții, Psihiatrie I, Psihiatrie II și Psihiatrie III, am limitat durata vizitei, de la 30 de minute la 15 minute pentru fiecare pacient internat. La sosirea în spital, vizitatorii primesc echipament de protecție, respectiv halat și mască de protecție”, ne-a precizar. dr. Andreia Gavrilescu, medic primar epidemiolog, director medical al Spitalului de Psihiatrie „Sf. Pantelimon” Brăila.

Potrivit dr. Gavrilescu, la Secțiile Psihiatrie I, Psihiatrie II și Psihiatrie III, de pe Calea Călărașilor nr. 59 (sediul central al Spitalului „Sf. Pantelimon”), vizitele se fac doar în spații special amenjate, nicidecum în saloanele bolnavilor. La ora actuală, în Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon” mai sunt internați 167 de pacienți.

Programul de vizite pentru cele trei secții ale spitalului - stabilit în conformitate cu starea de alertă epidemiologică - este următorul: de luni până vineri: 16.00 - 20.00, iar sâmbăta și duminica, precum și în sărbătorile legale: 10.00 - 12.00 și 15.00 - 19.00. Mai trebuie precizat faptul că Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon” Brăila asigură în continuare asistență de specialitate (psihiatrică) pentru copii, prin Ambulatorul Integrat de Pediatrie (Calea Călărașilor 59), iar pentru urgențe la camera de gardă a spitalului. Activitatea principală a spitalului este asistența de specialitate - spitalicească și ambulatorie - pentru pacienții cu afecțiuni psihice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro