Program Antidrog, pentru detinutii de la Penitenciarul Tichilesti | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Program Antidrog, pentru detinutii de la Penitenciarul Tichilesti

La Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti s-a desfasurat, ieri, ultima etapa a Programului Antidrog, care s-a derulat in perioada octombrie-noiembrie.
Implementarea proiectului "Alcoolul iti poate fura din nou libertatea" a fost realizata de catre Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, reprezentat de psihologul Olga Condrat, inspector de specialitate.
Detinutii implicati in proiect au fost adolescenti care au savirsit infractiuni sub influenta alcoolului si care provin din medii consumatoare de alcool.
Dupa cum a tinut sa sublinieze psihologul Condrat, inca de la prima intilnire de grup, participantii au stabilit de comun acord regulile de grup. "Fiecare dintre ei a invatat sa asculte opiniile celorlalti, fara a critica, despre non-discriminare si acceptarea celuilalt. De asemenea, am urmarit participarea activa la teme a fiecarui cursant. Au fost organizate si jocuri de rol, cu tematica specifica", ne-a declarat Olga Condrat.
Aceasta le-a prezentat cursantilor studii de caz reale, invitind detinutii sa gaseasca solutii alternative la consumul de alcool.
Astfel, ei au fost impulsionati sa gaseasca metode eficiente, pentru a rezista presiunii grupului care consuma alcool.
In acelasi timp, psihologul a testat cunostintele detinutilor despre efectele nocive ale alcoolului, prin chestionarul initial de verificare. "Am procedat astfel, pentru a cunoaste nivelul lor de informare si pentru a demola miturile referitoare la alcool. Astfel, prin participarea la acest program, au avut acces la informare specializata, cu prezentarea consecintelor in plan fizic, psihic si social a consumului de alcool" a adaugat Olga Condrat.
Participantii, care au fost motivati sa participe activ, au spus ca s-au integrat foarte bine in grup.
Cursantii au dorit sa demonstreze, printr-o recapitulare rapida, ca au constientizat riscurile la care se expun prin acest comportament de consum si chiar au afirmat ca s-au simtit valorizati, avind dreptul, la aceste intilniri de grup, sa se exprime liber, cu respectarea insa, a regulilor de grup pe care ei insisi le-au stabilit.
Dovada impactului acestui program asupra detinutilor a constiuit-o tocmai faptul ca, dupa inminarea diplomelor de participare, acestia si-au exprimat dorinta de a mai participa la asemenea programe, pe care le considera utile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro