Mergi la conţinutul principal

Programările online la Serviciul Înmatriculări au dus la reducerea îmbulzelii

şeful serviciului Înmatriculări ne-a declarat că, zilnic, se efectuează între 130-150 de operaţiuni, aceasta fiind media, însă au fost zile când s-a ajuns şi 190 • angajaţii Serviciului de Înmatriculări rezolvă şi problemele persoanelor care aşteaptă la ghişeu, asta după ce se termină cu programările online

 

Mai e puţin şi anul 2017 ajunge la sfârşit, astfel că multe persoane aleargă să îşi rezolve problemele care nu mai pot fi amânate. Cei care au de înmatriculat autoturisme vor da năvală la Serviciul Înmatriculări Brăila, după ce trec pe la RAR, asta pentru că nu ştiu ce surprize le mai aduce anul viitor. Anul acesta, mai precis de la 1 februarie, taxa de mediu a dispărut, astfel că brăilenii au început să vină din toiul nopţii la Serviciul de înmatriculări, pentru a prinde loc şi îmbulzeala era în toi. Situaţia s-a reglat, între timp, după cum ne-a spus chiar şeful Serviciului de Înmatriculări, cms. şef Daniel Popescu, mai ales că se fac programări online, iar totul merge mult mai uşor. În martie 2017, Prefectura Brăila anunţa că rezervarea pentru depunere dosar de înmatriculare se poate face şi online, pe www.drpciv.ro. Acum, la Serviciul Înmatriculări Brăila se efectuează între 130-150 de operaţiuni, zilnic, aceasta fiind media, însă au fost zile când s-a ajuns şi 190. Asta pentru că angajaţii serviciului rezolvă şi problemele persoanelor care aşteaptă la ghişeu, după ce se termină cu programările online, care au prioritate. Daniel Popescu ne-a spus că sunt oameni care vin de la ţară, nu au posibilitatea să facă programare online, astfel că oamenii sunt ajutaţi să îşi rezolve problemele. Program prelungit este doar în ziua de joi, până la 18.30.

Oricum, toate actele care trebuie depuse la serviciul respectiv, pentru operaţiunea de înmatriculare a unui autoturism, precum şi taxele care trebuie plătite, sunt menţionate pe site-ul Prefecturii Brăila -  Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Brăila SPCRPCIV-Inmatriculari-radiere vehicule - Prefectura Braila. Facem o scurtă prezentare în acest articol pentru a-i ajuta pe oameni să îşi rezolve mai repede problemele.

De exemplu, pentru “înmatriculare permanentă vehicul nou importat”, sunt necesare următoarele documente: cererea solicitantului; fişa de înmatriculare a vehiculului vizată de organul fiscal competent al autorităţilor administraţiei publice locale; cartea de identitate a vehiculului (original şi copie); documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului(original şi copie); actul de identitate al solicitantului(original şi copie); copia documentului de asigurare obligatorie de răspundere civilă (RCA); dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare - se achită; procura specială, după caz.

Pentru “înmatricularea permanentă vehicul nou indigen”, sunt necesare: cererea noului proprietar; fişa de înmatriculare a vehiculului vizată de organul fiscal competent; cartea de identitate a vehiculului; documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului; actul de identitate al solicitantului; copia RCA; dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare; alte acte necesare pentru clarificarea unor situaţii particulare.

Pentru “Inmatricularea permanentă vehicul uzat - importat” sunt necesare următoarele documente: cererea solicitantului; fişa de înmatriculare a vehiculului, vizată; documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului; actul de identitate al solicitantului; dovada de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP); copia documentului RCA; dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare; certificatul de autenticitate al vehiculului în termenul de valabilitate - RAR; documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine (original) sau declaraţia vamală, precum şi plăcile de înmatriculare străine; procura specială, după caz; alte acte necesare pentru clarificarea unor situaţii particulare;

Pentru “Înmatriculare temporară vehicul destinat exportului” documentele necesare sunt: cererea solicitantului; fişa de înmatriculare a vehiculului, vizată; cartea de identitate a vehiculului (original si copie); documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului; actul de identitate al solicitantului; dovada de efectuare a ITP; asigurare internaţională tip carte verde; certificat de înmatriculare, în original, precum şi plăcile cu nr. de înmatriculare; dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare - se achită; procura specială, după caz; alte acte necesare pentru clarificarea unor situaţii particulare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro