Profesorul terorii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Elevi obligaţi să asculte ameninţări şi înjurături la ora de matematică

Profesorul terorii

• zeci de elevi din cadrul Liceului Teoretic “Constantin Angelescu” din Ianca sunt obligaţi să asculte la orele de matematică critici, jigniri, înjurături, ameninţări, poveşti de viaţă ale profesorului Georgel Postolea, în loc să înveţe formule, teoreme şi ecuaţii • unii elevi ori părinţi au văzut în transferul la cealaltă şcoală din localitate cea mai bună soluţie, pentru a scăpa de comportamentul inadecvat al profesorului şi de a învăţa matematică la clasă, nu înjurături • numai anul şcolar trecut, s-au transferat şase copii, invocând acelaşi motiv: comportamentul profesorului de matematică • IŞJ a formulat o plângere la Poliţia Brăila, în baza reclamaţiilor primite de la părinţi şi profesori • dosarul penal deschis la Poliţia Ianca este încă în curs de cercetare • primarul oraşului Ianca cunoaşte situaţia de la “Angelescu” şi a declarat că îi pare foarte rău pentru acei elevi şi părinţi • pe timpul documentării acestui subiect, la redacţie a sosit un CD cu înregistrări audio, de la clasele unde predă profesorul, înregistrări care ar confirma în totalitate revolta părinţilor, dacă vocea se dovedeşte a fi a profesorului Georgel Postolea

 

Ameninţări, înjurături, cuvinte obscene, jigniri la adresa colegilor profesori, a directorului şcolii, a inspectorului de matematică, a primarului, a poliţiştilor – toate acestea în locul lecţiilor de matematică, susţin unii părinţi din Ianca. Un profesor al Liceului Teoretic “Constantin Angelescu” a semănat teroare şi groază în rândul elevilor, al părinţilor şi al colegilor de catedră prin comportamentul său. Pe toată perioada vacanţei de vară, la redacţie au sosit mai multe sesizări din partea unor părinţi care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în care aceştia se plâng de modul în care decurge ora de matematică şi cum copiii vin acasă şi povestesc cu groază cum şi pe cine a mai ameninţat – indirect - cadrul didactic respectiv. Reclamaţiile au început să sosească după ce pe site-ul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a apărut o ştire despre un conflict între profesorul de matematică Georgel Postolea şi cel de educaţie fizică şi sport, Viorel Ciucaşu, în timpul desfăşurării Evaluării Naţionale. Mai mult, sesizările au ajuns şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila. După ce reporterii “Obiectiv” au început să documenteze acest subiect, lucruri mult mai grave au ieşit la suprafaţă: elevii se transferă pe bandă rulantă la alte şcoli, din cauza acestui profesor, potrivit motivărilor din cererile de transfer. Mai mult, clasa a IX-a la profilul matematică-informatică nu s-a format cu numărul maxim de elevi, în acest an, aşa cum era “tradiţia” liceului, motivul fiind identic: comportamentul de la ore al profesorului Postolea Georgel. Recent, la redacţie a sosit şi un CD cu nişte înregistrări audio din timpul orelor, însă nu cunoaştem persoana care l-ar fi înregistrat, deoarece CD-ul nu conţine şi alte detalii. Dacă, într-adevăr, vocea surprinsă pe înregistrare este a profesorului Postolea, sesizările părinţilor s-ar confirma în totalitate. Din respect pentru cititorii noştri, nu vom reda în totalitate cuvintele care se aud pe înregistrare.

Din cauza acestui “război” dus de profesorul de matematică, Georgel Postolea, cu mai toată lumea din oraş, “război” povestit în detaliu la ore, cei care au de pierdut sunt elevii, principalii beneficiari ai sistemului de învăţământ. Şi totuşi, există voci care spun că o parte dintre elevi ar fi de partea cadrului didactic, aceştia complăcându-se în situaţia de a nu învăţa la ore şi de a nu primi teme pentru acasă.

 

Trei reclamaţii din partea părinţilor, acelaşi of: comportamentul inadecvat al profesorului de matematică

Aşa cum am menţionat mai sus, câţiva părinţi şi-au luat inima-n dinţi şi ne-au sesizat la redacţie modul în care se desfăşoară orele de matematică la Liceul “Angelescu” din Ianca. “În mod constant, chiar zilnic, elevii sunt numiţi «proşti», «boi», «tâmpiţi», «amărâţi», de către domnul profesor Postolea Georgel. Ultimele adresări directe ale domnului profesor către copilul meu au fost: «mă, boule!», «mă, tâmpitule!». În cursul acestei săptămâni, şi nu numai, domnul profesor a manifestat un comportament neadecvat, imitând o bătaie virtuală cu pumnii şi capul, mersul dezechilibrat pentru a demonstra că poate merge cu ochii închişi. A fost indicat un loc precis din clasă unde ar putea să-i bată, replicând de multe ori că lui «nu are nimeni ce să-i facă». De asemenea, calitatea actului educaţional şi timpul rezervat acestuia sunt afectate, în favoarea unor «discursuri» ce ţin de expunerea problemelor personale şi pe care copiii n-ar trebui să le asculte. Elevii sunt ameninţaţi cu puterea de a-i influenţa să părăsească această şcoală, prin exprimări repetate: «Mie nu poate să-mi facă nimeni nimic. Dacă vreau, vă fac pe toţi să plecaţi din şcoala asta!». Domnul profesor critică în mod constant cadrele didactice din şcoală, colegii dumnealui ce predau la această clasă. Consider că această atitudine este foarte dăunătoare şi poate influenţa elevii în anumite situaţii. Elevii sunt asaltaţi zilnic cu reproşuri şi insulte, nemulţumiri, injurii, ţipete, ce au ca sursă nemulţumirea domnului profesor legată de faptul că elevii fac pregătiri la disciplina matematică, în particular, cu alţi profesori. În ultima vreme, ora de matematică a devenit «spectacol» pentru elevi, unul în care se amestecă teama şi amuzamentul faţă de manifestările comportamentale şi verbale ale domnului profesor Postolea Georgel”, cam aşa sună una dintre reclamaţii, venită din partea unui părinte care a dorit să-şi păstreze anonimatul, temându-se de reacţia profesorului şi de a nu-i face rău copilului său.

 

Transferul, soluţia disperată a părinţilor

“În ultima perioadă, în afară de comportamentul neadecvat despre care îmi povestea copilul meu, nu purta o discuţie normală cu copiii, ci purta discuţii ca şi când ar fi vorbit cu nişte adulţi. Critica tot timpul directorul şcolii şi ceilalţi profesori, plus multe alte bazaconii, să mă exprim aşa, ce viteaz este el şi ce proşti sunt ceilalţi. Ultima întâmplare a fost atunci când i-a pierdut lucrarea de teză a copilului meu, fapt pentru care nu am mai lăsat copilul să mai dea încă o dată lucrarea, aşa cum voia dumnealui. În sensul acesta, am făcut o reclamaţie către conducerea şcolii şi urmează, probabil, să mai dea o lucrare în timpul vacanţei, pentru a clarifica situaţia la obiectul respectiv. Copilul este foarte tracasat, mai ales că nu i s-a încheiat media, eu consider că este un elev bun. Directorul spune că trebuia să ia premiu anul acesta. Cred că după cele întâmplate, şi conducerea, şi Inspectoratul vor lua măsuri. M-am gândit deja să-mi transfer copilul, în toamnă”, ne-a declarat un alt părinte, în cursul lunii iunie.

Tatăl unei alte fetiţe a reuşit să-şi transfere copilul la o altă unitate şcolară. Iată ce ne-a povestit acesta: “Copilul meu, în urma comportamentului profesorului de matematică, pe nume Postolea Georgel, a refuzat să mai meargă la şcoală, la orele lui, spunându-mi că are un comportament ciudat şi îi ameninţă. Am luat decizia să o transferăm la celălalt liceu. Copilul nu prezintă lipsuri, aşa cum a reclamat dânsul. Am sesizat inclusiv la Inspectoratul Şcolar. Nu a ameninţat-o numai pe fiica mea. «Dacă părinţii voştri vin să mă întrebe ceva, o să-i scuip», «Dacă părinţii voştri … vă las corigenţi, o să veniţi toată vara la mine, iar eu o să aprind o ţigară şi o să arunc scrumul pe voi când voi o să vă strofocaţi creierii să scrieţi ceva ce nu ştiţi», asta le spune la clasă. O lună şi jumătate nu a predat nimic la clasă, după care le-a dat lucrare. Ce era să scrie copilul? Decizia de transfer a fost spre finalul semestrului, pentru că fetiţa a refuzat să mai meargă la şcoală. A fost nevoie să chem preotul să-i citească, pentru că îi era frică, se trezea noaptea din somn. De când am transferat-o şi-a revenit, se simte foarte bine”.

Imediat după ce aceste reclamaţii au ajuns la redacţie, am mers la directorul Liceului “Constantin Angelescu”, Ştefănuţ Dragomir, care nu a putut decât să ne confirme problemele sesizate de către părinţi. “În acest şcolar (anul şcolar 2016-2017 – n.r.), începând cu luna februarie, şase elevi de la clasa a VIII-a B s-au transferat de la şcoala noastră la cealaltă şcoală din localitate. Motivul transferurilor acestor elevi a fost atitudinea şi comportamentul domnului profesor de matematică, Postolea Georgel. Toţi cei şase părinţi reclamă un comportament neadecvat în timpul orelor. În urma acestor sesizări, prin Consiliul de Administraţie, s-a convocat Comisie de disciplină. În urma cercetărilor, domnul profesor a fost sancţionat disciplinar cu avertisment. De asemenea, calificativul parţial este «Bine», urmând ca în toamnă să fie acordat calificativul final pentru activitatea desfăşurată în acest an şcolar. Este profesor în unitatea noastră şcolară ca titular din anul şcolar 2014-2015. A venit prin pre-transfer de la Şcoala Racoviţa. Referitor la comportamentul şi atitudinea domnului profesor există mai multe sesizări şi la poliţie, din partea părinţilor şi a cadrelor didactice din această şcoală”, ne-a declarat Dragomir, în luna iunie.

La evaluarea activităţii de la începutul acestui an şcolar, profesul Georgel Postolea a primit calificativul “Suficient”, din cauză că nu şi-ar fi îndeplinit toate sarcinile ce-i reveneau. Cadrul didactic a contestat calificativul primit la evaluare, însă comisia întrunită pentru analizarea contestaţiei a decis păstrarea celui dat iniţial, “Suficient”.

Cea mai recentă declaraţie a directorului Ştefănuţ Dragomir se referă la modul în care cu greu s-a format clasa a IX-a la profilul real. “În prima sesiune de înscriere, s-au încris 17 elevi, iar în cea de-a doua sesiune, au mai venit încă 4 elevi. La clasa a IX-a, sunt acum doar 21 de elevi”, ne-a spus acesta, zilele trecute.

Primarul din Ianca, George Chiriţă, nu este deloc străin de cele petrecute în şcoală. “Nu ştiu mai mult decât ceea ce ştie toată lumea despre acest subiect. Cel mai rău îmi pare pentru elevi şi pentru părinţii acestora. Spre norocul elevilor, există varianta transferului de la o şcoală la alta, dar, din punctul meu de vedere, nu este în regulă ce se întâmplă la Liceul «Angelescu»“, ne-a declarat Chiriţă.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean a sesizat Poliţia

Aceste reclamaţii au ajuns şi pe masa inspectorului şcolar general, prof. Cătălin Canciu, iar juristul Inspectoratului a sesizat Poliţia Brăila în legătură cu comportamentul şi limbajul neadecvat descrise în reclamaţii. Răspunsul primit din partea poliţiştilor din Ianca a fost că “în urma verificărilor efectuate au fost identificate elemente de natură penală”. Soluţia urmează să fie dată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei. Deşi inspectorul de matematică, prof. Stănică a fost în inspecţie la clasă, se pare că Postolea şi-a ţinut orele ca la carte, astfel încât sesizările părinţilor nu s-au confirmat, din acest punct de vedere. Surse bine informate ne-au şi spus că profesorul este “as” într-ale matematicii, iar la inspecţie se descurcă foarte bine. Altele sunt problemele lui.

Cu toate acestea, IŞJ nu are nicio putere de a rezolva conflictul de la “Angelescu” Ianca, iar şcoala este direct răspunzătoare de ce se întâmplă în “ograda” ei. În învăţământ, nu există noţiunea de “mutare disciplinară”.

 

Profesorul Postolea: «Bou este un animal foarte puternic de la ţară, nu este o jignire»

În acest context, am cerut şi opinia cadrului didactic vizat de reclamaţii. Acesta ne-a declarat că faptele sesizate de către părinţi nu sunt reale, din punctul său de vedere, ba chiar are şi el de făcut câteva reclamaţii. Spre exemplu, Postolea susţine că transferurile şcolare ale elevilor s-au făcut ilegal, fără a da mai multe detalii. Cât despre lucrările de teză pierdute (potrivit uneia dintre sesizările părinţilor), profesorul a declarat că: “Am dat teza pe 8 iunie, deoarece am considerat să fac recapitularea înaintea tezei. Lucrările care se presupun a fi pierdute, de fapt, nu au fost predate de către cei doi elevi. În legătură cu jignirile reclamate, nu mă adresez cu astfel de cuvinte. În opinia mea, cuvântul «bou» înseamnă un animal foarte puternic de la ţară, aşa că nu este o jignire. La orele de matematică, am predat materia conform programei şcolare în vigoare, acest lucru fiind probat prin caietele de clasă ale elevilor”, ne-a spus acesta. L-am întrebat şi dacă este adevărat că îşi jigneşte colegii de catedră în faţa elevilor. “Mai merită câteodată, deoarece au un comportament inadecvat pentru un cadru didactic. Spre exemplu, mănâncă salată de vinete în cancelarie, apoi intră la oră fără să se spele pe dinţi. Aşa că nu îi jignesc, ci le spun adevărul!”, este punctul de vedere al lui Postolea.

Cadrul didactic a continuat cu nemulţumirile sale vizavi de cele petrecute în liceul “Angelescu”. “La simularea din martie 2017, venită de la Ministerul Educaţiei, lucrările ce mi-au fost date spre corectare, aveau semne particulare, iar supraveghetorii în loc să le anuleze, le-au primit. Menţionez că doamna profesor Măciucă Felicia a ieşit în timpul examenului la o ţigară. Domnul Berchiu Costel, profesor de matematică, împreună cu domnul director Dragomir Emil Ştefănuţ, profesor de sport, nu au fost capabili să înţeleagă cuvântul corespunzător din baremul de corectare, fiind nevoiţi că ceară explicaţii domnului inspector de specialitate Sănică Neculai. La corectare, au fost diferenţe şi de 1,4 puncte. Mai menţionez că atât la simulările venite de la minister, cât şi cele de Evaluare Naţională, 19.06.2017 – Română şi 21.06.2017 – Matematică, supraveghetorii au fost din aria curriculară a disciplinei de examen”, sunt acuzaţiile aduse de profesor.

 

Înregistrările care ar confirma reclamaţiile părinţilor

Aşa cum am menţionat mai sus, recent, la redacţie a ajuns şi un CD cu mai multe înregistrări, cel mai probabil de la clasele unde predă profesorul Georgel Postolea, pe fundal auzindu-se cum cadrul didactic predă, apoi brusc, “condimentează” ora de matematică cu discuţii nu tocmai adecvate relaţiei profesor-elev, ci mai degrabă adult-adult. Spre exemplu, conform înregistrărilor, într-una din zile, Postolea le-a povestit copiilor despre testul psihologic pe care a fost nevoit să-l dea. La un moment dat, cineva din afara clasei l-ar fi întrerupt, profesorul izbucnind. Menţionăm că greşelile de exprimare nu ne aparţin. “Mă pune iar ăia să dau test psihologic! 'Tu-ţi psihologia mă-tii! … (neinteligibil) Băi, plecaţi dreacu' de pe hol! Plecaţi că vă bat! … (neinteligibil) Mai auziţi ce vorbesc eu pe la ore şi se aude la urechile lu' director! Vă rog frumos … (neinteligibil)! Deci eu am dat dat test psihologic aici. Pe urmă am luat ... (neinteligibil), o profesoară supărată pe mine, care mi-a dat 170 de întrebări, le-am rezolvat pe toate. Şi zice că nu le-am dat pe toate (neinteligibil) … şi îmi zice el mie că, era 12 jumate, ca până la ora 12 să fiu la Brăila. Păi ce sunt eu, mă, avion? (…) Ce-i, mă? La ora mea nu intră nimeni, mă! (probabil, o persoană din afara clasei a întrerupt ora, după care profesorul reia povestea testului psihologic -n.r.) Sunteţi nebuni! … (neinteligibil) A venit, m-a frecat de m-a omorât la cap! Îmi zicea «Du-te acolo, mă duceam, nu era … (neinteligibil) Du-te dracu de psiholoagă proastă! (probabil, ora a fost întreruptă, din nou, de femeia de serviciu -n.r.) Închide uşa, dă-i dracu de vomitatori! Dă-i dracu de vomitatori! Ia du-te dracu din faţa mea! Bă, vrei să te bat? … (neinteligibil) Ia, uite, femeia de servici a ajuns mare doamnă în şcoala mea, unde am fost elev! (Reia conversaţia cu elevii – n.r.) Şi după ce m-a frecat, i-am zis «Bă, doamnă, ia stai puţin, că, uite, spune aicea profesor-doctor … (neinteligibil) de la Bucureşti care a zis aşa «Ştampilă că e bun … (neinteligibil), şi dacă cineva te supără, vii la mine la Bucureşti şi-i dau cu ştampila în cap!”, se aude pe una dintre înregistrări.

Un alt episod surprins pe înregistrarea audio este cel în care profesorul se laudă că are cazierul “curat ca lacrima”, că a fost cercetat pentru două infracţiuni, însă s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Potrivit unor surse, povestea este adevărată, numai că s-a ajuns la neînceperea urmăririi penale, pentru că persoanele care au sesizat anumite fapte penale la poliţie, s-au răzgândit ulterior şi şi-au retras plângerile.

 

«Trebuie să stai cuminte, să nu mă enervezi, dup-aia te omor!»

Potrivit aceloraşi înregistrări, Postolea Georgel ar fi supărat nu numai pe psihologi ori pe colegii de catedră, ci şi pe poliţişti, pe inspectorul de matematică Cătălin Stănică şi pe primarul localităţii Ianca, George Fănel Chiriţă. Cadrul didactic se laudă elevilor că a reuşit la examenul de bacalaureat din prima sesiune, iar alţi colegi de generaţie de-ai săi au picat BAC-ul, iar acum sunt în poliţie. “Eu am luat BAC-ul din prima …. (neintelegibil) care au fost colegi cu mine, sunt în poliţie acuma! Şi n-au luat bacul din prima! Şi se dovedeşte! Acum sunt supărat … (neinteligibil). (ar povesti ceva despre inspecţiile la clasă din partea prof. Cătălin Stănică, inspector de matematică - n.r.) ... Că l-a numit pe Stănică! Ia du-te dracu de bou, Stănică!  … (neintelegibil) Îi dau afară pe toţi din şcoală! Dacă mă ascultă unu' pe aicea şi apucă să spună, vezi bătaie ce-i dau!”. “ Ăla (probabil directorul unei şcoli la care a predat anterior -n.r.) i-a zis lu' frate-miu: «Bă, îl primesc pe Georgel cu toată dragostea înapoi». Da' eu-s prost să mai dau locul meu pe o şcoală care nu ştiu cât mai trăieşte? Eu sunt profesor în şcoala asta pân-oi muri. (…) Niciun an nu mai fac cerere, am ajuns la pensionare, pa! Nu mai intru în şcoală niciodată. Dacă mă mai invită vreodată bine, dacă nu, nu. Şi ghici ce? … (neintelegibil) niciodată! Decât dacă mă provoacă prostul ăsta, prostul ăsta şi boul ăsta, mă doare în c•r de el, mă pun şi peste 4 ani mă duc la concursul de directori, îl iau 100% şi după o săptămână dau … (neinteligibil) şi îmi dau demisia. Ca să-i dau o lecţie. Îi iau funcţia imediat şi p-ormă o arunc şi ... (neintelegibil) şi mă mut înapoi la catedră. Nu mai pot mă cu ăştia! Le dau lecţii de viaţă! Nenorociţi! 'Tu-vă mama voastră, păi voi mă provocaţi pe mine, mă? Că mă prindeţi în perioada aia … (neinteligibil) a lunii mele, trebuie să stai cuminte, să nu mă enervezi, dup-aia te omor … (neinteligibil) şi probe, probe de procuror, am în telefonul meu probe, nici nu ştiţi voi ce am în telefonul meu!”, potrivit înregistrărilor.

 

«Du-te dracu de primar ameţit, bă! Eşti un mare bou!»

“I-am zis directorului: «Bă, trebuia să mă anunţi din timp», (…) că ştia că am aviz pe 6 luni (…), ca să fiu în regulă. Acum, că sunt în neregulă, eu pot să plec. Şi îi zic «Bă, de ce nu m-ai anunţat din timp?» (…) Iau concediu medical pe o săptămână, mă duc acasă, mă doare pe mine în c•r că nu mai are cine să vă predea la oră. Şi intru în legalitate până vinerea viitoare. Mă duc, luni, la Brăila, îmi iau d-ăla (aviz-nr.) frumos, cu ştampilă şi am terminat. Ce, eu sunt om de stat în spital? N-am nicio problemă! Du-vă-ţi naibii de … (neintelegibil) şi de fricoşi! Bă, curajul meu, nu l-am văzut la alţii! Părinţii voştri sunt nişte laşi! Îi înţeleg, pentru că depind de ei. Dacă maică-ta zice ceva la primar, o dă afară. Îl salut eu pe primar vreodată? Primarul e pe jos în faţa mea, mă! Când eram eu mai tânăr, i-am dat cu piciorul în uşă de-a venit peste el şi n-a sărit niciun gardian! … (neinteligibil) Du-te dracu de primar ameţit, bă! Eşti un mare bou! Un primar! … (neinteligibil) Toţi primarii mă doare-n c•r de ei!”, potrivit înregistrărilor, reamintim, făcute în timpul orei.

Într-o altă zi, profesorul de matematică i-a spus unei eleve să meargă la tablă pentru a rezolva un exerciţiu. În timp ce fata se chinuia să găsească rezolvarea corectă, cadrul didactic a umilit-o în faţa celorlalţi colegi de clasă. Eleva a cedat şi a început să plângă, motiv pentru care a fost dată afară de la oră. Iată ce se aude pe înregistrare: “O., la tablă! Să nu mai vii cu şmecherii la mine! Tu crezi că-s taică-tu? Dacă eram taică-tu te călcam în picioare! Nu fumai tu în vecii vecilor amin! (…) îţi luam pachetul, îţi scoteam limba, îţi puneam ţigara, te frigea şi gata! Scrie «f de x». (…)  De ce plângi? Du-te la loc, că nu-ţi fac nimic! Când îţi spun adevărul, plângi? Poţi să te transferi! Hai, la tablă colega ta! (…) Duceţi-vă, reclamaţi-mă! Că ala care vine la mine la oră îl bat! Dacă vrea să mă dea afară din şcoală, mă dă. Plec cu onoare! (…) Scrie, că, dacă nu, te dau afară! Tu plângi la mine la oră? Du-te direct la director! Dacă plângi la mine la oră, du-te afară!”. Ulterior, Postolea întreabă elevii în ce dată sunt, cel mai probabil pentru a-i trece absenţă sau o notă elevei.

Câteva minute mai târziu, cadrul didactic le-a povestit copiilor despre o fată care şi-a început viaţa sexuală şi care a început să fumeze, după care îi critică părinţii, conform uneia dintre înregistrări, apoi a explicat ce se va întâmpla cu fetiţa lui în aceste condiţii: “Păi pe fata mea, dacă până la clasa a VIII-a s-a afişat cu vreun băiat, o rup în două! Că are prieten, amic, şi se duc cu toţii la un suc, da. Dacă merge de mână cu unul pe stradă, nu-i fac nimic lu' ăla. Dar ei...(neinteligibil). (…) Pe mine, dacă vreodată mă enervează, îl bat fără discuţii. Poţi să-i spui! Pentru că el, altmintea bea şi sparge băutura-n el, dar pe o carte nu dai banii. Ai înţeles, mă? Poţi să plângi! De-aia m-am enervat pe el! Şi dacă vrea muşchiul lor (neinteligibil) puf! Şi-l dau jos dintr-un pumn! 'Tu-ţi (neintelegibil) mă-tii!”.

În continuare, le-a povestit despre o bătaie, la care a intervenit poliţia, apoi despre un poliţist care venea la tatăl său pentru a-i cere maşina. “(...) Mă fac procuror! M-am apucat de facultatea de drept, de facultatea de matematică şi de şmecherie. Şi fac aşa cu el! Du-te dracu de avortat, mă!”, se mai aude pe înregistrare.

Pe un alt fişier audio, se aud manele, cel mai probabil, profesorul Postolea difuzând muzică de pe telefonul mobil.

Contactat în repetetate rânduri, profesorul de matematică al Liceului Teoretic “Constantin Angelescu” Ianca, Georgel Postolea, nu a dorit să dea curs invitaţiei noastre de a-şi exprima punctul de vedere vizavi de aceste înregistrări.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro