* este vorba de "Monografia comunei Cavadinești", apărută în Editura Istros * prezintă prof. univ. Artur Tuluș, dr. Ștefan Aftodor și dr. Viorel Bratosin * evenimentul are loc la ora 17.00, în Sala "Regele Ferdinand I" a Muzeului Brăilei "Carol I"
Lansare de carte la Muzeul Brăilei "Carol I".
Potrivit comunicatului remis de prestigioasa instituție de cultură, profesorul de istorie pensionar Octavian Osanu lansează volumul "Monografia comunei Cavadinești", apărut, anul acesta, în Editura "Istros" a muzeului brăilean. Evenimentul are loc vineri, 17 septembrie, ora 17.00, la sediul central al Muzeului Brăilei "Carol I", din Piața Traian nr. 3, în somptuoasa Sală "Regele Ferdinand I și Regina Maria", de la etaj.
Activitatea este organizată în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România și se va desfășura în prezența autorului. Prezintă: prof. univ. dr. Artur Tuluș, dr. Ștefan Aftodor, profesor, și dr. Viorel Bratosin, de asemenea profesor. Trebuie precizat faptul că, pe parcursul desfășurării evenimentului, se vor respecta normele în vigoare privind prevenirea infectării cu noul coronavirus (purtarea măștii de protecție, distanțarea socială, dezinfectarea mâinilor).
Reputat profesor de istorie, Octavian Osanu a trăit, timp de 29 de ani, în comuna Cavadinești, județul Galați, până în anul 1980, când s-a căsătorit la Brăila. După absolvirea facultății, profesorul a predat în comuna natală, la Școala Gimnazială Gănești, comuna Cavadinești, timp de șase ani (1974-1980), perioadă în care a cules informații despre istoria comunei. După pensionare, prof. Osanu și-a intensificat cercetările în arhive și biblioteci din județele Brăila și Galați, precum și în București, dar și contactele cu numeroși fii ai satului.
Monografia apărută acum în Editura Istros a M uzeului Brăilei "Carol I" se întinde pe 536 de pagini și are 20 de capitole care cuprind aspecte inedite din istoria așezării Cavadinești. Aceasta reprezintă o străveche vatră de locuire, având o vechime de peste 12.000 de ani și fiind atestată documentar încă din anul 1436, din timpul domniei fraților Ilie Voievod și Ștefan Voievod.