Profesorul Mihail Dafinei, o pierdere majoră pentru învăţământul brăilean | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Profesorul Mihail Dafinei, o pierdere majoră pentru învăţământul brăilean

Brăila a pierdut un profesor de excepţie, Mihail Dafinei. O boală necruţătoare, de care inţial scăpase, a recidivat şi l-a doborât. Un profesor de fizică aşa cum sunt puţini, aceasta este părerea colegilor şi a elevilor săi. "Toţi copiii l-au iubit, mulţi profesori l-au avut mentor. A fost un om extraordinar, discret, dar care a reuşit prin dăruirea sa faţă de fizică şi faţă de elevi, de şcoală, să facă mult bine. Mulţi am avut de învăţat de la dumnealui", s-a destăinuit profesoara Aurelia Stroe.
Mihail Dafinei a absolvit Universitatea Bucureşti, Facultatea de Fizică în 1981, în 2005 a terminat un masterat, după care a făcut doctoratul la aceeaşi universitate. În perioada 2005 - 2009 a fost inspector de fizică la Inspectoratul Şcolar. A fost cadru didactic la liceele: "Moisil", "Bălcescu" şi "Iorga", membru în comisiile olimpiadelor, membru în comisia prestigiosului Concurs Naţional de Fizică "Evrika". A fost mereu precupat ca elevii săi să facă performanţă, unul dintre cei mai străluciţi fiind Denis Turcu, elev care acum reprezintă cu mare mândrie România într-o universitate americană de prestigiu.
"A fost un profesor deosebit, de un înalt profesionalism, foarte corect. Sistemul de învăţământ brăilean îi va simţi lipsa", este convinsă prof. Iuliana Ignat, inspector de specialitate la IŞJ.
"Pe profesorul Dafinei l-am cunoscut mai întâi după renume: provocase admiraţie şi entuziasm, căci era singurul candidat care obţinuse nota 10.00 la examenul de titularizare. Nota care exprimă perfecţiunea. Apoi l-am cunoscut personal şi am avut confirmarea că aveam în faţă profesorul perfect. Mi-l amintesc pe domnul profesor Dafinei la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", înconjurat de elevii care îl asaltau cu întrebări, prelungind şi în pauză timpul pe care îl petreceau la orele de curs alături de dumnealui. Îl iubeau, pentru că era profesorul, de la care oricine putea înţelege şi învăţa fizica, era profesorul care intra în clasă cu zâmbetul pe buze, era blajin şi totodată ferm, deştept, bun, plăcut. L-am stimat ca profesionist desăvârşit şi ca om de mare fineţe intelectuală", a adăugat prof. Iuliana Ignat. Dumnezeu să-l odihnească-n pace!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro